Ronald Reagan og Margareth Thatcher var samtidige og på bølgelengde. De var hatet av venstresiden den gang og det gjelder i enda høyere grad i dag hvor Trump fremstår mer og mer som en som har akslet Reagan-arven.

Reagan sa at friheten må forsvares i hver eneste generasjon og det er det stadig flere amerikanere ser: Friheten er ved å tas fra dem.

Sensuren på nett har vært en stor vekker. Den rammet bredere enn vanlig under pandemien og vaksineringen, og nå har det gått opp for folk at Big Tech og Big Government er et tohodet troll.

Elon Musk har her levert et uvurderlig bidrag ved sitt kjøp av Twitter. Matt Taibbi og Michael Shellenberger har gjort en uvurderlig innsats i avsløringen av hvordan CIA, FBI, justisdepartementet, Anthony Fauci og Det hvite hus la et sterkt press på Twitter og Facbook for at de skulle sensurere uønsket innhold. Det spilte ingen rolle om det var sant.

Twitter Files endret maktbalansen. James Baker hadde vært topp juridisk rådgiver i justisdepartementet. Han gikk rett inn i rollen som del av ledelsen i Twitter. Han var instrumental da Trump med sine 80 millioner følgere ble kastet ut av Twitter. De ville gjøre Trump til en global pariah. Men den dype staten viste sine klør litt for tydelig. Ingen trodde dette var Rødhette.

Nå er det Telgram-gründer Pavel Durovs tur. Ingen tror det er Macron som har lagt en felle på egen hånd. Det er de mørke kreftene i USA som står bak. De vil forhindre at det finnes en fri kanal som kan eksponere deres kandidat Kamala for den svindlende, falske figur hun er. Strålene fra sannheten pulveriserer løgnene Kamala og hennes kampanje spyr ut.

Vi går fra en senil president til en som er kun varmluft. Etter 3,5 år med Biden/Harris er det en maktdemonstrasjon som er historisk. Den dype staten utfordrer amerikanerne på alt: deres verdier, deres dømmekraft og intelligens. De behandler folket som blottet for evne til å foreta egne vurderinger. Propagandaens funksjon er nettopp det: Å la folk treffe valg i troen på at det er deres egne.

Men Kamala er et drøyt stykke.

Hvis dette blir suksess er alt mulig. Da vil det ikke bli holdt et demokratisk valg mer i Vesten. De mørke kreftene vil ha full kontroll og ingen innenfor establishment-sirklene vil tørre å utfordre dem.

Derfor kommer filmen om Reagan på et kritisk tidspunkt.

Dennis Quaid er på Trumps side. Bob Dylan visste selvsagt hva han gjorde da han sa ja til å spille en coverlåt i denne filmen.

Bob Dylan har spilt inn sin versjon av Cole Porters 1934-låt «Don’t Fence Me In» til en kommende film om Ronald Reagan.

«Don’t Fence Me In» ble opprinnelig komponert av Porter som en cowboysang til en musikal som ikke ble noe av, og senere tolket av blant andre Roy Rogers , Gene Autrey , Bing Crosby og Frank Sinatra.

Filmen « Reagan » har USA-premiere 30. august, og i rollen som USAs president i årene 1981 til 1989 vil kinogjengere få se Dennis Quaid. Ifølge Spin fikk Bob Dylan frie hender til selv å velge hvilken låt han ville spille inn.

– Alle regissører drømmer om å ha Bob som del av sitt arbeid, og jeg er intet unntak. Sangen hans hjelper seeren å forstå Reagans reise på en dypere måte og gir filmen vår en følelsesmessig dybde jeg er takknemlig for, sier «Reagan»-regissør Sean McNamara til Spin.

Også Gene Simmons fra Kiss har spilt inn en sang til filmen. Han valgte 1933-låten «Stormy Weather», komponert av Harold Arlen, som vant Oscar for musikken til «Trollmannen fra Oz», tolket av blant andre Billie Holiday og Etta James. «Stormy Weathers» blir å høre i en nattklubbscene med Reagan og kona Nancy.

Countryartisten Clint Black har sunget inn John Denver-klassikeren «Take Me Home, Country Road», som blir brukt i avslutningen av filmen.

«Reagan» har foreløpig ikke fått norsk kinopremiere, ifølge Filmweb. Den skildrer Ronald Reagan (1911–2004) fra oppveksten via skuespiller- og guvernørkarrieren til han inntar Det hvite hus. (NTB)

Norske medier fremstilte Reagan konsekvent som en B-skuespiller og utelot hva det ville si å vinne guvernørvalget i California to ganger. Demokratene har sørget for å skifte ut befolkningen slik at det er vanskelig for en Republikaner å vinne California. Nå forsøker de det samme med hele USA.

Vi får håpe filmen er bedre enn traileren.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.