T.v. Alexandre de Moraes, foto: Eraldo Peres / AP / NTB.T.h. Elon Musk, foto: Trevor Cokley / U.S. Air Force.

Brasils mektige høyeste­retts­dommer Alexandre de Moraes har torsdag beordret frysing av kontoene til Elon Musks selskap Starlink fordi X, som Musk også eier, ikke har noen juridisk representant i Brasil.

Det melder Reuters.

Beslutningen kommer dagen etter at Brasils sterke mann, som lenge har hatt et horn i siden til Musk, onsdag truet med å suspendere X i Brasil hvis ikke Musk utnevnte en ny juridisk representant innen 24 timer.

De Moraes har tidligere beordret suspensjon av flere titalls brukerkontoer til X for angivelig spredning av «desinformasjon», går det frem av en AFP-melding som er offentliggjort av France 24.

I april beordret Moraes en etterforskning av Musk, og beskyldte ham for å ha reaktivert noen utestengte kontoer.

Musk og andre kritikere anklager Moraes for å kvele ytringsfriheten.

De Moraes har selv gjentatte ganger brutt lovene, hevder Musk, som anser dommerens adferd som truende.

Musk stengte Xs forretningsvirksomhet i Brasil denne måneden, og hevdet at dommeren hadde truet selskapets tidligere juridiske representant med arrestasjon for å tvinge ham til å etterkomme «sensurordrer».

Som i USA er statens digitale maktmisbruk også i Brasil politisk motivert, all den tid flere av X-kontoene de Moraes vil til livs, tilhører tilhengere av tidligere president Jair Bolsonaro.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.