Etter flere dager med travelt program på energimessen ONS har Equinor-sjef Anders Opedal møtt opp til en liveutgave av E24-podkasten Stopp Verden.

Her forteller han om grønnvaskings-anklager og den dårlige stemningen i aksjemarkedet om selskapets fornybar-investeringer.

– Det er utrolig mange ulike meninger om et selskap som oss, sier Opedal til E24.

Equinor blir beskyldt for ikke å satse raskt nok på fornybar energi, samtidig som investorer frykter at ledelsen skal kaste bort penger på ulønnsomme prosjekter.

Lønnsomhet er et nøkkelord for Opedal og Equinor.

– Vi går aldri inn i prosjekter uten at det er lønnsomhet, sier han.

På spørsmål om hva han tenker om kritikken som har kommet fra klimaaktivister under konferansen om grønnvasking, svarer Opedal at han tror selskapet hadde blitt beskyldt for det uansett hvilke ambisjoner de hadde hatt.

– Vi tror løsningen er mer balansert. Vi må ha mer fokus på hvordan vi gjør det mer lønnsomt å få til fornybare prosjekter, enn å stoppe olje- og gassprosjekter. Det er krevende med profitt og lønnsomhet, men det er dét vi må jobbe for, sier Equinor-sjefen.

Opedal sier Equinor jobber knallhardt for å få frem flere prosjekter, og ber regjeringen lyse ut flere områder til havvind og samtidig legge til rette for elektrifisering av sokkelen.

– Det vil gi oss den kompetansen vi trenger, sier Opedal, som avslutter med at han mener deler av det grønne skiftet går for fort.

 

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.