Avtroppende presidentkandidat Robert F. Kennedy jr. bekrefter at han har takket ja til å delta i Trumps overgangsteam sammen med Tulsi Gabbard.

Både Gabbard (43) og Kennedy jr. (70) er tidligere medlemmer av venstrefløyen i partiet Demokratene. Begge løsrev seg etter å ha blitt kraftig motarbeidet internt i partiet. De har hver på sin kant rettet nådeløs kritikk mot politikken partiet fører.

Med et par dagers mellomrom har nå begge stilt seg bak Trumps presidentkandidatur.

Så sent som for fire måneder siden mente Trump at Robert F. Kennedy jr. (RFK) var en «venstreradikal galning». 20. august avslørte imidlertid Trump at han «mest sannsynlig» ville gi RFK en jobb i regjeringen sin hvis RFK anbefalte velgerne sine å stemme på ham. Fredag kom så kunngjøringen der RFK hoppet av presidentvalgkampen og i stedet stilte seg bak Trump.

I den felles uttalelsen med RFK lovet Trump å deklassifisere de siste CIA-dokumentene om drapet på RFKs onkel, president John Fitzgerald Kennedy. Det har Trump forsøkt å gjøre før, under sin første presidentperiode, uten å lykkes.

Alle involverte i attentatet er nå døde og Trumps lovnad kan bli en velgermagnet.

Les også: Det blir Trump som havner på Mount Rushmore

I et intervju med Tucker Carlson mandag, sa RFK at han er villig til å påta seg rollen som CIA-direktør hvis han får tilbud om det. Samtidig erkjente han at mektige komiteer både i det amerikanske Senatet og i Representantenes hus gjør det usannsynlig at han blir godkjent til jobben.

Det var under en tale for Nasjonalgarden på Arlington-kirkegården i Virginia mandag, med Donald Trump ved sin side, at Tulsi Gabbard slapp nyheten om at hun går over til Trumps side.

Det såkalte overgangsteamet er en gruppe fortrolige medarbeidere som hjelper den nyvalgte presidenten med å sette sammen regjeringen, i perioden fra valget til innsettelsen i januar året etter.

Trumps sønner, Don jr. og Eric, utgjør sammen med visepresidentkandidat J.D. Vance resten av Trumps overgangsteam. Sønnene skal ha som hovedoppgave å bakgrunnssjekke kandidater for å finne eventuelle lojalitetsbrist.

I tillegg er to av Trumps største donorer, Linda McMahon og Howard Lutnick, ventet å fungere som rådgivere.

Det spekuleres nå i om Tucker Carlson, Elon Musk og Vivek Ramaswamy blir invitert til roller enten i en Trump-regjering, eller i overgangsteamet.

 

Tulsi Gabbard slutter seg til Trump: – Han skal redde landet vårt

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.