Chris Pavlovski, grunnlegger av og administrerende direktør for Rumble – et ytringsfrihetlig alternativ til mainstream-plattformen YouTube som betegner seg selv som «immunisert mot kanselleringskultur» – har «reist» fra Europa efterat Frankrike «krysset en rød linje» og arresterte Pavel Durov, administrerende direktør for den krypterte meldingsappen Telegram. 

Frankrike har krysset en rød linje

– Jeg er med god grunn litt sent ute med dette – jeg har i trygghet reist fra Europa. Frankrike har truet Rumble og de har krysset en rød linje ved å arrestere Telegrams administrerende direktør, Pavel Durov, angivelig for ikke å sensurere ytringer. Rumble vil med alle tilgjengelige juridiske midler kjempe for ytringsfriheten, en universell rettighet. Vi slåss for tiden i franske domstoler og håper Pavel Durov blir løslatt umiddelbart.

Ukjent hvor han befinner seg

Pavlovski opplyste ikke hvilket land han hadde forlatt eller hvor han befinner seg. Han er kanadisk statsborger.

I november 2022 blokkerte Rumble franske brukeres tilgang efterat landets myndigheter hadde bedt dem fjerne «visse russiske nyhetskilder», noe de ville prøve for retten. 

I mai hevdet Pavlovski at Russland blokkerte Rumble fordi de «nektet å efterkomme deres sensurkrav». 

Antistatlig tanke­gods: Telegrams grunn­legger Pavel Durov arrestert i Frankrike

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!


Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.