Texas har fjernet 1.1 millioner navn fra manntallet siden presidentvalget i 2020 etter at delstaten fant at de ikke var kvalifiserte, kunngjorde guvernør Greg Abbott mandag. Fox News skriver om saken.

Abbott signerte lovforslaget SB 1 om valgintegritet i 2021, som krever at statssekretæren skal samarbeide med Department of Public Safety for å sammenligne informasjon om statsborgerskap i byråets database med manntallet. Kontrollene skal gjennomføres månedlig.

– Valgintegritet er avgjørende for demokratiet vårt, sa Abbott. – Jeg har undertegnet de sikreste valglovene i landet for å beskytte stemmeretten og for å slå ned på ulovlig stemmegivning.
Disse reformene har ført til at over én million uberettigede personer har blitt fjernet fra manntallet i løpet av de siste tre årene, inkludert ikke-borgere, avdøde velgere og personer som har flyttet til en annen stat.

Regjeringen i Texas har henvist tilfeller av ulovlige velgere som deltok i et valg til justisminister Ken Praxton for etterforskning og straffeforfølgelse.

Den største gruppen av innbyggere i Texas som ble diskvalifisert i revisjonen, var velgere på «ventelisten» – personer som ikke har klart å bekrefte bostedsadressen sin i delstaten på riktig måte. Over 463 000 personer ble inkludert i denne kategorien.

Den nest største kategorien var avdøde personer som fortsatt var inkludert i manntallet, som talte over 457 000.

Guvernørens kontor opplyser at rundt 6 500 personer uten statsborgerskap ble strøket fra manntallet – nesten 2 000 av disse skal ha avgitt stemme ved tidligere valg.

For et par uker siden oppdaget og fjernet delstaten Virigina mer enn 6000 velgere fra manntallet som ikke var statsborgere. Med mindre enn 90 dager igjen til det nasjonale presidentvalget presser republikanerne på for strengere regler for å sikre valgets integritet, skriver Newsweek.

Guvernør Abbott undertegnet i det minste loven om valgintegritet i 2021, men vi må undre oss over hvorfor andre republikanske delstater ikke har begynt å rydde opp i sine manntall og prosedyrer for flere år siden.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.