Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg skal til olje- og energimessen ONS i Stavanger for å demonstrere sammen med danske aktivister.

Thunberg deltar med de danske aktivistene som kaller seg Den Grønne Ungdomsbevægelse. Rundt 50 klimaaktivister skal forsøke å gjøre livet surt for deltakerne på en av verdens støste energimesser, som i dag feirer 50-årsjubileum.

For byen Stavanger er ONS (Offshore Northern Seas) en ekstremt viktig inntektskilde. Mange beboere leier ut leiligheter og eneboliger, og dette dekker inn en stor del av familienes neste feriebudsjett.

For restaurant- og serveringsbransjen er ONS så viktig at mange ville gått konkurs uten de inntektene ONS bringer til byen. Men de danske klimaaktivistene, med hjelp fra Thunberg, vil forsøke å gjøre Oljemessa (som den kalles på folkespråket) mindre hyggelig.

Videre skriver de at deres budskap er følgende, og de spiller på forkortelsen til oljemessen:

– O is for Over, N is for Now, S is for Shut it down.

På messen samles sjefer for internasjonale og norske olje- og energiselskaper. I tillegg skal blant andre Jonas Gahr Støre og kronprins Haakon være til stede. (NTB-Ritzau)

Lørdag deltok Greta Thunberg i en aksjon i regi av Extinction Rebellion utenfor gassanlegget Kårstø. Selv om toppforskere mener at klimahysteriet handler om usikker vitenskap, skal vi tydeligvis heller lytte til folk som totalt mangler utdannelse, som Thunberg.

Les også:

Greta Thunberg og Extinction Rebellion blokkerer gassterminal i Rogaland

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.