Den svenske journalisten Joakim Lanotte ble søndag slått ned og ranet av lederen i Angered Vänsterparti, Kristofer Lundberg med venner, da han dekket en demonstrasjon i Göteborg søndag.

Det melder Lamotte på egen hjemmeside.

Lamotte ville stille Lundberg noen spørsmål i kjølvannet av Lundbergs hyllest til ulike terrororganisasjoner den siste uken, det tålte ikke Lundberg.

Jeg gikk vennlig bort og presenterte meg og rakte ut hånden for å hilse på ham. Men han ville ikke handle og da jeg stilte spørsmålene mine ble han helt gal, fløy på meg og prøvde å stjele mobilen min, skriver Lamotte.

Det tok ikke lange tiden før flere personer kledd i Palestina-skjerf kom for å hjelpe Lundberg med å slå løs på Lamotte:

Jeg holdt telefonen min i et krampaktig grep med begge hender for å unngå å miste den. Så kommer flere personer med palestinske sjal og begynner å slå og sparke meg. Det er så mange av dem at jeg ikke har noen sjanse i det hele tatt, men det eneste jeg tenker på er å ikke miste telefonen. Så høyt jeg kan skriker jeg om hjelp i håp om at litt politi vil komme til unnsetning.

Lamotte beskriver at ukjente personer dytter hodet hans ned, før han får et kne i ansiktet, mens andre sparker og slår ham. Lundberg holder ham fast, slik at de andre kan påføre ham mest mulig skade.

Til slutt kan jeg ikke stå opp mer og blir slått i bakken. Der fortsetter de å slå, sparke og kvele meg mens de skyver hodet mitt i bakken, fortsetter Lamotte.

Politiet kom Lamotte til unnsetning til slutt, og lokallagslederen og vennene hans er anmeldt for vold og tyveri.

At en folkevalgt politisk leder mishandler og raner en journalist tror jeg aldri har skjedd før i Sverige.

Etter søk av flere demonstranter fant politiet igjen noe av Lamottes dyre utstyr.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.