Solingen-terroristen føres fra et politihelikopter i Karlsruhe den 25. august 2024. Foto: Uli Deck / DPA via AP / NTB.

Issa Al H. (26), syreren som fredag kniv­drepte tre personer og skadet åtte i Solingen, hadde fått avslag på asyl­søknad­en i Tyskland og skulle deporteres i fjor, men gikk i dekning i flere måneder slik at deportasjon­en aldri ble gjennom­ført.

Det går frem av offisiell informasjon som Die Welt har fått tilgang til.

Den syriske 26-åringen skulle i henhold til planen deporteres til Bulgaria i samsvar med Dublin-reglene i begynnelsen av 2023, men forsvant fra myndighetenes radar en tid før han dukket opp igjen i Solingen, men da var utvisningen blitt kansellert, skriver den tyske avisen.

Ifølge offisielle dokumenter som Die Welt har fått tilgang til, bodde mannen, som ble født 20. januar 1998 i Deir ez-Zor i Syria, til det siste i et asylmottak i sentrum av byen.

Ifølge den islamske staten (IS) handlet 26-åringen på terrorbevegelsens vegne for å «hevne muslimer i Palestina og andre steder», og angrepet sies å ha vært rettet mot «en gruppe kristne».

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.