Pavel Durov – administrerende direktør og medgründer sammen med sin bror Nikolai, av meldingsappen Telegram – ble lørdag kveld arrestert på en flyplass utenfor Paris, forteller The Guardian.

Arrestert for åpenhet

39 år gamle Durov som var efterlyst i Frankrike, skal ha kommet med sitt private jetfly fra Aserbajdsjan da han ble arrestert i Paris rundt klokken 20.00 lokal tid. 

Den russiskfødte gründeren bor i Dubai der Telegram har sitt hovedkontor. Han har statsborgerskap i Frankrike og i Emiratene.

Slapp til opposisjonen

Durov – som av Forbes anslås å ha en formue på 15,5 milliarder dollar – forlot Russland i 2014 efter å ha nektet å efterkomme krav om å blokkere opposisjonelle grupper på medieplattformen VK, som han senere solgte. 

Durov grunnla sammen med broren Nikolai meldingsappen Telegram i 2013. Den har ende til ende-krypterte meldinger og brukerne kan opprette «kanaler» for effektivt å spre informasjon.

Telegram har idag rundt 900 millioner aktive brukere. 

Ytringsfrihet?

Hva om Mark Zuckerberg ble arrestert på lignende grunnlag i Russland?

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.