NTB

Tidligere president Bill Clinton minnet Demokratenes landsmøte om at han fortsatt er yngre enn Kamala Harris motstander, Donald Trump.

Clinton, som var en av hovedtalerne onsdag, berømmet president Joe Biden for å ha ledet landet gjennom koronapandemien og økonomiske nedgangstider, samt for innsatsen for Ukraina og arbeidet for en våpenhvile i Midtøsten.

– Og så gjør han noe som er veldig vanskelig for å politiker – han gir fra seg makten, sa Clinton.

Det vil styrke arven etter Biden, mener Clinton, som sier det står i sterk kontrast til det som skjer «i det andre partiet».

Alder var et tema i Clintons landsmøtetale.

– For to dager siden ble jeg 78 år, og jeg er den eldste i familien. Og den eneste personlige forfengeligheten jeg vil hevde, er at jeg fortsatt er yngre enn Donald Trump, sa Clinton – som er to måneder og fem dager yngre.

– I 2024 har vi et ganske greit valg, mener jeg. Kamala Harris for folket. Og den andre fyren som har bevist, enda mer enn første gang, at det handler om «meg og meg selv». Jeg vet hvem jeg foretrekker for landet vårt, sa mannen som var president mellom 1993 og 2001.

– Vi trenger Kamala Harris, gledens president, til å lede oss, var hans budskap til landsmøtet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.