Fri-fylkeslagseder Marianne Gulli koblet kristenkonservative med økt homo-hat. Nå mener hun at Vårt Land og Subjekts overskrifter ikke er representativt for hva hun mener.

Men i intervjuet som Gulli Gjorde med Subjekt, så peker hun på «miljøer som høyreekstreme, kristenkonservative, reaksjonære miljøer og lukkede moralske fellesskap som steder hatet mot skeive får grobunn», skriver Vårt Land.

Avisen får selv kritikk fra Gulli for å skrive om saken på en «konfliktsøkende måte».

Homoaktivist skylder på høyre­ekstreme og kristen­konservative etter knivangrep

I Facebook-gruppen Homolobbyen skriver Gulli at hun ikke vil snakke med Subjekt igjen på grunn av saken. Hun begrunner hvorfor i en lengre kommentar på siden.

«Journalisten stilte spørsmålet om kristne sitt ansvar, jeg snakket om alle konservative religiøse grupper (så vel som høyreekstreme og andre lukkede moralske fellesskap) som fornekter et kjønns- og seksualitetsmangfold.», skriver Gulli.

Hun reagerer også på Vårt Land og Subjekts overskrifter.

«Sitatene i begge saken er fine. Men de (både Subjekt og VL) valgte altså en overskrift som sier at jeg eksplisitt pekte på en gruppe.

Subjekt-redaktør Danby Choi reagerer kraftig på uttalelsene til Gulli.

– Dette er tøv. Vi har en godkjent, skriftlig sitatsjekk fra Marianne Gulli. Altså har hun ikke bare sagt dette, hun har også etterpå bekreftet at hun har sagt det. Gulli er med andre ord sint for at vi skriver det hun sier. Det kan hende hun synes eget utspill så dumt ut i ettertid, men da er det bare flaut å bevitne at hun nå tyr til angrep som forsvar, sier Choi til Vårt Land.

At kritikken hennes av kristenkonservative ble trukket fram i overskriften, forklarer Choi med at det er Subjekts jobb å sørge for at flest mulig får med seg hva Gulli faktisk mener.

– Det er helt åpenbart bemerkelsesverdig at Gulli trakk frem kristenkonservative miljøer, og ikke trakk frem islam eller innvandring med et ord. Forøvrig får vi allerede i ingressen med at hun peker på flere grupper, sier Subjekt-redaktøren.

Marianne Gulli mener Choi kun forsøpler debatten.

– Når desken konstruerer en konflikt, og når Choi fortsetter å harselere og kaller meg sutrete nå, er det enda mer forsøpling og avsporing i dekningen av en sak som er alt for alvorlig, skriver hun.

Gulli gjentar til slutt sitt budskap, slik at det ikke skal være noen tvil om hva hun faktisk mener:

«Alle miljøer som på ulike vis fornekter et kjønns- og seksualitetsmangfold har holdninger som fører til mer grums, vold og hat og at alle miljøer som tar til orde for å innskrenke personers menneskerettigheter, vil på hvert sitt vis kunne bidra til å legitimere negative holdninger mot skeive».

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.