Forbundskansler Olaf Scholz hyller Tysklands nye immigrasjonslov som gjør det lettere for utlendinger å få tysk statsborgerskap.

Siden juni har det vært mulig for innvandrere å bli tyske statsborgere etter fem år i stedet for åtte. Loven åpner også for at dem som søker om tysk statsborgerskap også kan beholde sitt opprinnelige statsborgerskap.

Dette mener Scholz Tyskland vil tjene på. Som om vi ikke har hørt dette tidligere.

– Å være et vellykket immigrasjonsland gir Tyskland en historisk mulighet, sa Scholz da han mandag deltok på en statsborgerseremoni i Bremen. (NTB-DPA)

Tyskland kan tiltrekke seg arbeidskraft og vekst gjennom innvandring, mener Scholz.

Den nye immigrasjonsloven, som har vært gyldig siden juni, tillater i noen tilfeller statsborgerskap etter kun tre års opphold dersom søkeren kan vise til eksepsjonell integrering. Det inkluderer gode prestasjoner på skole eller jobb, språkkunnskaper eller frivillig arbeid.

Scholz var fornøyd med at stadig flere innvandrere søker om tysk pass.

– Alle som bor her permanent, som jobber her og setter pris på og hedrer vårt demokrati bør kunne bli tyske statsborgere, sa han.

Selvsagt er det mange som absolutt ikke hedrer det tyske demokratiet, folk som begår grove voldshandlinger og som finansieres av den tyske staten.

Men de får fortsatt forbli i Tyskland, på skattebetalernes regning. Hele Vest-Europa følger det samme sporet.

Med utdeling av statsborgerskap blir det med dagens lovgivning umulig å utvise selv de verste kriminelle.

Det er riktig at masseinnvandringen utgjør en historisk mulighet. Men det er en mulighet om en kollaps som minner om Romerrikets fall.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.