I Storbritannia er det ikke bare onkler og tanter som fengsles for å ha delt «unøyaktig» informasjon på Twitter – eller X som det nu heter. 

Pensjonert lokomotivfører

David Spring, en pensjonert britisk lokomotivfører, er dømt til 18 måneders fengsel for blasfemi og deltagelse i en opphisset demonstrasjon mot innkvartering av migranter på hotell. 

– Hvem i helvete er Allah? ropte Spring efter å ha anklaget politiet for ikke lenger å være briter. 

Misnøye med innvandringspolitikken

Spring ble arrestert 31. juli og siktet for forstyrrelse av offentlig ro og orden under demonstrasjonen som samlet rundt 700 mennesker i nærheten av Downing Street. Han hevder at han ikke hadde til hensikt å delta i opptøyer, han ønsket kun å uttrykke sin misnøye med innvandringspolitikken. 

Spring er pensjonert efter 42 års tjeneste som lokomotivfører. Som pensjonist har han brukt det meste av sin tid på å ta vare på sin syke kone, men tross familiære forhold mente retten at fengselsstraff var berettiget, skriver Your Local Guardian

Avskrekke andre mot å protestere

Spenningene i det britiske samfunn rundt innvandringspolitikken, er økende og landet slår hardt ned på kritikerne. Ifølge dommeren skal straffeutmålingen i saken mot Spring, avskrekke andre mot å protestere mot islamsk innvandring. 

Protester skal dysses ned

De første fengselsstraffene til personer som har oppfordret til protester mot ulovlig innvandring via sosiale medier, er allerede delt ut. Tyler Kay (26) og Jordan Parlour (28) er dømt til henholdsvis 38 og 20 måneders fengsel. Sist ut er Wayne O’Rourke som fikk tre år for ikke spesielt aggressive innlegg på nettet som kunne vært postet av hvem som helst. Du skal aldri vite når myndighetene velger seg nettopp deg.

Regjeringen advarer borgerne mot at de kan bli tiltalt for å dele videoer av opptøyer. 

Labour vurderer rettslig definisjon av islamofobi

England har blitt en diktaturstat

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.