Høyesterettsdommer Alexandre de Moraes i Brasil har kommet med flere krav til sensur og sendt en rekke brev til selskapet X (tidl. Twitter). Nå bekrefter Musk at de er nødt til å stenge ned i Brasil.

For noen dager siden skrev Document om prosessen som foregår i Brasil, hvor en populær pastor og en sittende parlamentariker ble forsøkt sensurert vekk fra plattformen X etter ordre fra Alexandre de Moraes.

Han er høyesterettsdommer og omtalt som en «konstitusjonell tyrann» av kritikere. En av dem har vært journalisten Glenn Greenwald, som har gjennomgått prosessene Moraes har styrt.

Men Moraes har bare gått hardere til verks. I nye brev til X truer han med å arrestere X-representanten i Brasil hvis ikke sensurkravene overholdes. Ordren er hemmeligstemplet, men X har likevel bestemt seg for å publisere den. 

Elon Musk skriver på X at grunnet krav fra Moraes som ville ført til at X bryter loven (i hemmelighet), er de nødt til å stenge ned X i Brasil.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.