Politiet i Argentina har rullet opp det de sier er en islamistisk terrorcelle som planla angrep på det jødiske miljøet i byen Mendoza.

Sikkerhetsdepartementet i landet kunngjorde aksjonen mot det de beskriver som «en islamistisk terrororganisasjon» fredag.

NTB behandler opplysninger fra Milei-administrasjonen med skepsis, og kaller det «den påståtte gruppen».

Sju medlemmer av den påståtte gruppen ble pågrepet, og det ble gjennomført åtte razziaer i boligene deres. Skytevåpen, kniver og elektroniske enheter ble beslaglagt, opplyser departementet.

– Vi skal bli kvitt hver og en av disse kriminelle som ønsker å skape frykt blant argentinere, og de skal få betale, skriver sikkerhetsminister Patricia Bullrich i sosiale medier.

Hendelsen kommer etter at tre personer med syrisk og libanesisk statsborgerskap ble pågrepet i januar. De var mistenkt for å planlegge det myndighetene omtaler som et terrorangrep.

Argentina har den største jødiske befolkningen i Latin-Amerika, og president Javier Milei er en solid støttespiller for dem og for Israel.

I 1994 ble 85 mennesker drept i et angrep på et jødisk senter i hovedstaden Buenos Aires. I 1992 ble 22 mennesker drept i et angrep mot Israels ambassade i landet. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.