Den 25 år gamle algerieren Imane Khelif som 9. august vant OL-gull i kvinneboksing, har levert inn en juridisk klage til det franske senter for bekjempelse av netthat. 

Aggressiv og voldelig «biologisk mann»

I klagen navngis flere offentlige personer, blant dem Elon Musk og J.K. Rowling som i en «massiv» nettmobbingskampanje har stemplet Khelif som en «aggressiv og voldelig biologisk mann». 

Italienske Angela Carini ga opp kampen mot Khelif efter bare 46 sekunder og hevdet at hun aldri før hadde blitt slått så hardt. Carini avviste Khelifs forsøk på å takke for kampen. 

Hemmelig kjønnstest

Det internasjonale bokseforbund – en organisasjon Den olympiske komité (IOC) har underkjent – diskvalifiserte Khelif fra fjorårets VM på grunnlag av resultatene av en kjønnstest som Khelif den dag idag ikke vil offentliggjøre. 

Bokseforbundets president Umar Kremlev har uttalt til russiske Tass at DNA-testen viste at Khelif hadde XY-kromosomer og at de stengte ute menn som «forsøkte å utgi seg som kvinner». 

Angela Carini olympisk mester 

Kremlev har kunngjort Bokseforbundet betrakter Carini som olympisk mester og vil tildele henne prispengene på 50.000 dollar.

– Jeg forstår ikke hvorfor de dreper kvinneboksingen: 

Storm 

Dette og mere til utløste storm på sosiale medier. Et eksempel er Salman Sima som synes verden er snudd opp ned: 

– Khelif bar stolt det palestinske flagg efter å ha mottatt prisen. I Palestina ville han fått gullmedaljen overrakt under en fest på taket: 

Rowling beskyldte Khelif for å være en biologisk mann som nøt kvinnenes lidelse efter å ha slått dem i hodet.

Offeret Khelif 

I klagen som er sett av Le Monde, hevder Khelif å være et offer for «massiv, koordinert moralsk trakassering». 

Anmeldelsen er rettet mot X (tidligere Twitter) snarere enn en spesifikk person – noe som i fransk jus gjør det mulig for anklagemyndigheten å avgjøre hvem som kan være/er ansvarlig, skriver Associated Press.

Jus mot konservative standpunkter

Klagen trekker også frem flere uttalelser fra konservative politikere fra hele verden, særlig USAs Donald Trump og J.D. Vance, Italias statsminister Giorgia Meloni og de høyreorienterte franske politikerne Philippe Vardon og Gilbert Collard.

Khelif fordømmer politikere som hevder at han er transkjønnet og sier at det vanærer ikke bare hans familie, også Algerie og hele den arabiske verden. Hele verden vet at jeg er en muslimsk jente: 

– Vi ber om at påtalemyndigheten efterforsker ikke bare disse menneskene, men alle den finner det nødvendig, sa Khelifs advokat Nabil Boudi ifølge Variety

Boudi hevdet at påtalemyndigheten kan «gå efter personer i utlandet» i saker om trakassering på nettet, og bemerket at det i noen franske saker om nettmobbing er idømt fengselsstraff. 

Straffbart på hjemmebane

Khelif som aldri offentlig har identifisert seg som transkjønnet, har sagt at feilinformasjon om kjønn «skader menneskeverdet»: 

– Jeg oppfordrer alle mennesker til å avstå fra å mobbe idrettsutøvere og å ta vare på den olympiske idé. Det har massive effekter, det kan ødelegge mennesker, det kan drepe folks tanker, ånd og sinn, det kan splitte mennesker, sa Khelif til SNTV på arabisk.

Kjønnskamp i muslimland

Efter boksekampen kommer altså kjønnskampen. Det er nemlig ulovlig å være homofil eller transkjønnet i Algerie. 

Det er forskjell på folk. Lia Thomas fikk ikke lov til å delta i kvinneklassen under OL. At han identifiserer seg som lesbisk kvinne og har kvinnelig kjæreste veide ikke opp for en bagatell som at han har komplett sett mannlige genitalia:

Lia Thomas tapte i retten: Får ikke delta i sommer-OL

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.