Leder i Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug og stortingsrepresentant for samme parti, Erlend Wiborg, har ingen problemer med å peke på elefanten i rommet.

De to skriver i en kronikk på FrPs egne sider at innvandring selvfølgelig har noe med den eksplosive veksten i ungdomskriminalitet å gjøre.

Listhaug og Wiborg viser til Sveriges statsminister Ulf Kristersson som sier rett ut at grunnen til volden er «en uansvarlig innvandringspolitikk». Men Norge har ikke kommet dit enda, ifølge de to.

«Mens svenskene har våknet ser vi at bakgrunnen til de som står for den stadig grovere ungdomskriminaliteten i Norge heller forsøkes å dekkes over», skriver de.

Politiet oppgir aldri etnisitet på kriminelle ungdommer, såfremt de ikke er etnisk norske. Dette går ikke FrP-politikerne hus forbi.

«Både politimesteren og politidirektøren i Oslo har nærmest avvist at det er relevant å diskutere utfordringer knyttet til etnisk bakgrunn og integrering. Oslos politimester hevdet i fjor at 75 prosent av de unge kriminelle gjengangerne i Oslo er født i Norge. Det er for så vidt korrekt, men hun unnlot å ta med at 77 prosent av disse har innvandrerbakgrunn», skriver Listhaug og Wiborg.

Politiets forsøk på å skjule sannheten beskrives av de to FrPerne ved å skrive at «der Norge tidligere hadde god statistikk og en stor grad av åpenhet, ser vi nå at politiet skjuler relevant informasjon fra offentligheten. Dette gjør de ved å slutte og føre statistikk på viktige områder».

Men det er ikke bare politiet som blir kritisert for å holde tilbake informasjon det norske folk har krav på, men også politikerne.

«Fattigdom, trangboddhet og utenforskap har i mange år vært pekt på som viktige grunner til at ungdom blir kriminelle. Dermed har det blitt iverksatt massive tiltak som skal løse slike problemer, mens ungdomskriminaliteten øker og øker. Kan det være at politikerne har blitt feilinformert om hva som er årsaken, og at det derfor har blitt satt inn feil tiltak?» spør de to.

Sylvi Listhaug og Erlend Wiborg gir deg rene ord for pengene, og setter klare ord på hva det er som skjer ved å skrive følgende:

«De vanligste ran i Oslo, er ran begått av flere gutter med minoritetsbakgrunn mot en eller to etniske norske gutter.»

De to FrP-politikerne setter også til slutt ord på det som mange tenker, men ikke tør si:

«Klarer ikke foreldrene oppdra barna sine i tråd med det som forventes i Norge må det settes inn tiltak tidlig. Hat mot jøder, homofile, undertrykking av kvinner, klan- og æres kultur har ikke noe i Norge å gjøre, og reduserer tryggheten.»

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.