Assisterende sjef i PST, tidligere barneombud, Inga Bejer Engh, holdt et foredrag under Arendalsuka om radikalisering på nett. Eksemplene som gis er knyttet til høyreekstreme. Det er grunn til å spørre om PST velger å skåne islamistiske miljøer fordi det er politisk opportunt.

Ifølge PST avdekket de i juni nettverk av høyreekstreme ned i 12-årsalder som oppfordret til drap på homofile. Er det virkelig på høyresiden at slike holdninger trives?

Da Bejer Engh ble intervjuet av Nyhetsmorgen tidligere i sommer ble hun spurt om eksempler på slik radikaliserende retorikk, men hun avslo å være spesifikk. Det styrker mistanken om at det er andre som er aktive som PST ikke ønsker å navngi. Mistanke om at PST er politisk tendensiøs

 

Stadig flere barn radikaliseres på nettet. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er bekymret over utviklingen.

– Vi har en bekymring nå særlig knyttet til det vi opplever som et økende antall barn og unge som deltar på nettforum hvor de radikaliseres i ekstreme retninger, sier assisterende sjef i PST, Inga Bejer Engh, til P4.

Under Arendalsuka holdt PST et foredrag om denne tematikken. De ser alvorlig på hvordan barn helt ned i 12-årsalderen blir radikalisert og rekruttert inn i miljøer og nettverk som kan utgjøre en trussel mot landets sikkerhet.

I juni aksjonerte PST mot et nettverk bestående av unge høyreekstreme, som blant annet skal ha oppfordret til terror og drap på homofile.

Det nettverket besto av ungdom ned i 12-års alder og unge voksne i midten av 20-årene, meldte NRK.

Forumene hvor det høyreekstreme innholdet deles har ingen nasjonale grenser. Det er ideologien som er felles, sa leder for seksjon for kontraterror i PST, Bjørn-Willy Wold, i juni.

– De deler også videoer av utført terror. De hyller Anders Behring Breivik og Brenton Tarrant, som drepte over 50 personer i en moské i Christchurch. Det er tidvis ganske grovt, sa Wold. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.