I en pressemelding på X utdyper talsperson for det israelske utenriksdepartementet Oren Marmorstein kritikken mot Norge.

«Når det gjelder den siste avgjørelsen om Norge, bør det presiseres: Israel opererer i henhold til interimsavtalene når det gjelder representasjonsordninger overfor de palestinske selvstyremyndighetene. Den norske regjeringens politikk overfor Israel etter de brutale angrepene fra Hamas, Hizbollah, Iran, houthiene og andre mot Israel er ekstrem, ensidig og anti-israelsk.

Den norske regjeringen valgte så sent som i forrige uke å støtte den grunnløse saken mot Israel i Den internasjonale straffedomstolen, anerkjente en palestinsk stat, og selv i dag, nøyaktig ti måneder etter den største massakren på jøder siden Holocaust, nekter man å betrakte Hamas som en terrororganisasjon. Norge har mistet Israels tillit og den spesielle rollen landet har spilt siden Oslo-avtalene.

Denne ytterliggående politikken til den norske regjeringen forhindrer den fra å kunne fortsette å være en partner i diskusjoner eller aktiviteter med Israel i Palestina-spørsmålet. En ensidig politikk er ikke måten å påvirke det som skjer i vår region på, og det er absolutt ikke måten å fremme sjansene for reelle fredsforhandlinger på. Israel vil fortsette å overholde folkeretten og sine juridiske forpliktelser, vil fortsette å forsvare seg selv, og vil fortsette å arbeide for en fremtid der alle barn kan leve i fred», skriver Marmorstein.

Torsdag trakk Israel tilbake den diplomatiske statusen til flere norske diplomater, etter anklager om at Norge har en ensidig politikk mot Israel.

UD har ikke kommentert Marmorsteins uttalelser lørdag kveld, men viser til en tidligere uttalelse om at Netanyahu-regjeringens forsøk på å isolere Norge, er feilslått.

Norges utenriksminister ser imidlertid ikke ut til å bry seg om den knallharde kritikken fra Israel.

– Vi vil med forsterket kraft fortsette vår innsats for en tostatsløsning, sier Espen Barth Eide til NRK.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

 

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.