Anders Magnus’ kommentar om Trump og Melania er ille nok, men verre er hans vanvittig arrogante og nedverdigende holdning til «dårlig utdannede» vanlige folk som stemmer på Trump og hans glorifisering av norske medier vs USA. Han har heller ikke mye godt å si om 17 prosent av norske menn som foretrekker Trump over Harris. De mangler demokratisk sinnelag.

Fredag dukket det opp en tweet på X fra en nordmann som postet et sitat fra en journalist han kaller USA-ekspert:

Det er veldig bra at såpass få norske kvinner støtter Trump. Han er en ekkel fyr som ser ned på kvinner. Kvinner har vist seg å være et beredskap for hans lyster. Det er lett å se også når han viser seg offentlig med Melania, det ser ikke akkurat morsomt ut for henne.

Jøss, hvilken journalist skrev dette, var tanken. En sommerpraktikant djupt inne i TikTok, eller en nyutdannet journalist fra Høgskulen i Volda som har blitt indoktrinert med propaganda siden han var 14 år gammel og endelig har en plattform for å gi uttrykk for sitt hat mot den Oransje Hitler.

Vanligvis prøver de å skrive sin avsky for mannen i et litt mer forfinet språk.

Twitter-mannen sa ikke hvem journalisten var, og meldingen forsvant. Men etter å ha søkt på internett dukket det opp en artikkel fra Nettavisen av Mario Andrès Neira Torres med tittelen Harris knuser Trump i norsk meningsmåling.

Jeg burde ha visst bedre. Dette var nok en grunn til at man ikke bør se på Twitter (nå kjent som X) før man legger seg, for slike artikler får oss konservative snøflak og tidligere sosialister med sarte sjeler til å miste nattesøvnen.

Undersøkelsen som er gjort om hva nordmenn mener om Kamala er i seg selv skandaløs og en blåkopi av hvor effektiv medienes propaganda er.

Men verre er Anders Magnus’ kommentar som såkalt USA-ekspert. Det han sier er ærekrenkende, arrogant og usant, og at dette søppelet er godkjent av redaksjonen for publisering, viser nedbrytningen og mangelen på etiske retningslinjer i det som skal være den fjerde statsmakt i Norge.

Jeg kan høre venstresidens skravling på nettet; åh, typisk ytre høyre, de takler ikke sannheten om deres favoritt-Hitler. Gå tilbake til ekkokammeret dere krøp ut av.

Ingen kommentar, sier vi, for man kan ikke snakke fornuft med gale folk.

Og vær så snill å holde Melania utenfor. Hun har fått nok hat fra de liberale. Dessuten, er mistanken at enhver mann på venstresiden som kritiserer Trump og hans forhold til den fantastiske, elegante og vakre damen, ønsker mest sannsynlig at de var i hans sko. «Just saying».

Jeg tror faktisk Melania har det kjempegøy. Hvis ikke ville hun ha stukket av for lenge siden.

Jeg glemmer aldri denne artikkelen fra VG i mars 2021. Se for dere en slik tittel om Michelle Obama eller Dr. Jill Biden. Skammelig.

Men Anders Magnus’ bakvaskelse av Trump er ikke det verste. Donald Trump er politiker, og sånn er det i den kyniske politiske verden.

Det som virkelig fikk meg til å miste nattesøvnen og ta pennen fatt neste dag er hans vanvittig arrogante og nedverdigende kommentarer om dem som stemmer på ham – de foraktelige –  nesten 80 millioner av dem, og flere hvis vi teller de som ikke har stemmerett enda.

Menn, kvinner, unge, gamle, svarte, hvite, brune. Vakre mennesker fra «all walks of life».

Som denne kvinnen jeg traff da Trump talte i West Palm Beach tre uker før han ble skutt. Hun sang med hele hjerte og sjel «I am proud to be an American».

Ifølge venstresiden har hun ikke lov til å være konservativ. Hun får sikkert nok av et helvete fra de liberale som vil holde henne i lenker. Det er ubestridelig rasistisk.

Men ikke bare det. Anders Magnus rakker ned på det amerikanske skolesystemet og mediene i USA og glorifiserer propagandamaskinen han selv er en del av.

I tillegg rakker han ned på 17 prosent av norske menn som stemte på Trump i undersøkelsen og skolerer dem om deres «uvitenhet». Dette er hva han sier om Trump-supportere og hvorfor de stemmer på Trump:

Vi har mye bedre tilgang til informasjon i Norge. Mediedekningen og skolesystemet i USA er dårlig, sammenlignet med vårt, så paradoksalt nok sier det noe om hvorfor så mange i USA støtter Trump.

Si det til denne unge kvinnen jeg møtte 4. juli sammen med moren hennes. Smart, velutdannet og konservativ, som tenker selvstendig og har håp for fremtiden under en leder som bryr seg om landet sitt først, deretter verden. Jeg utfordrer deg til å fortelle henne at hun ikke tror på demokratiet, Anders Magnus.

Om de norske menn som støtter Trump. Nettavisen skriver:

Magnus er imidlertid noe overrasket over at Trump får en oppslutning på 17, prosent blant menn.

– Alle som kjenner til amerikansk politikk bør ta avstand fra Trump. Det er en mann med autoritære tendenser. Han har fortsatt ikke godtatt at han tapte valget i 2020, og har heller ikke fordømt stormingen av kongressen. Dette er kjernen i demokratiet. Alle som har et demokratisk sinnelag bør ta avstand fra Trump, sier USA-eksperten.

Anders Magnus har fått litt respekt i den siste tiden, forstår jeg, for å avvike fra det han har gjort siden han begynte i NRK i 1978. Det er alt som skal til. 45 år med propaganda, og så skriver han en eller to artikler som vi alle kan være enige i. Plutselig blir han løftet opp til nye høyder.

Selv gikk jeg i fellen da jeg leste et par av hans objektive artikler. Å, du verden, Anders Magnus er ikke så ille. Nå kan jeg til og med tilgi ham for å ha tatt en selfie med Mulla Krekar, var min tanke.

Nei, vi skal ikke la oss lure. Se bare hvordan han omtaler 17 prosent av norske menn som våger å tenke annerledes. Han og resten av medie-Norge har gjort så mye skade, vi skal aldri la oss lure og vi skal aldri tilgi.

Jeg vil spørre Anders Magnus og hans kolleger om de ville fortelle kvinnene og mennene i gata i Amerika de forferdelige tingene de forteller intetanende nordmenn om mennesker som elsker sitt land og vil det beste for sin familie, sine barn  og dere fremtid. Akkurat som kvinnene og mennene i gata i Norge.

Jeg tror ikke det, for de foretrekker å være USA-eksperter 7.000 kilometer unna.

De fleste vanlige amerikanere er gode mennesker, akkurat som nordmenn.

Alle foto: Elisabeth Rooney.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.