Den transseksuelle og «ikke-binære» løperen Nikki Hiltz har kvalifisert seg til OL-finalen på 1500 meter for kvinner.

Hiltz, som tidligere har oppfordret folk til å «respektere folks pronomen», endte på tredjeplass i semifinalen med tiden 3:56.17.

I et intervju med Washington Post sa Hiltz at han/hun eller som WaPo skriver «deres» (their) deltakelse i turneringen var en potensiell mulighet til å få noen til å endre mening om noe.

Hiltz skal ifølge New York Post være født som en jente/kvinne. Men hvis hun identifiserer seg som ikke-binær, så er det jo et åpent spørsmål som ligger i luften.

Hvorfor konkurrerer hun ikke i den andre kjønnsklassen hun identifiserer seg som? Alle vet svaret, selvsagt, og siden hun kaller seg ikke-binær så er det litt uklart om hun egentlig har definert sitt eget kjønn.

– Jeg føler at jeg har en superkraft ved å være skeiv der ute, sier Hiltz til Axios.

– Før skuddet går vet jeg at jeg er elsket og støttet, og det gjør at jeg bare kan løpe fritt. Det spiller ingen rolle hva resultatet blir.

Det hadde jo vært en katastrofe hvis vanlige kvinner ble støttet i kvinneidrett.

Flere steder kan man lese at Hiltz allerede har vunnet OL-gull. Men finalen er ifølge de upålitelige sosiale mediene først i morgen.

OL har blitt et rent «Freak Show», og minner mer om Eurovision enn god sportsånd. Mange går nå lei av dette sirkuset.

Les også:

Maktkamp om OL-boksing ga menn tilgang til kvinneklassen

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.