Våre «medmenneskelige» lover har ført til mye lidelse. Det er virkelig på tide at våre politikere innser at loven om kriminell lavalder har gått ut på dato.

Selvsagt skal man ikke hive en 12-åring i fengsel for å stjele en sjokolade i butikken. Men også slike former for liten kriminalitet må få konsekvenser, hvis man skal forhindre at det vokser sterkere.

Hva om foreldrene får en kraftig bot hvis barna ikke kan oppføre seg? Det er tross alt de som har sviktet i oppdragelsen.

Ideen om kriminell lavalder oppsto i et helt annerledes Norge enn det vi har i dag. Den var på 10 år på 1800-tallet, og ble hevet til 14 år i 1896. I 1987 ble den hevet til 15 år.

I tillegg kalles jo alle under 18 år for «barn», og de får ofte sterkt reduserte straffer, selv for grove forbrytelser. Dette gjelder også i tilfeller hvor den kriminelle trolig lyver grovt om alderen.

Noen timers samfunnstjeneste og samtale med en sosionom er ikke nok straff for en gjengvoldtekt, etter min mening.

Vi kan gjerne beholde en aldersgrense for rampestreker. Men når man vet at kriminelle gjenger i Sverige utnytter loven, ved å få unger til å utføre skyting og drap, så må man rett og slett revurdere situasjonen. Man må, som det heter militært, foreta en reorganisering.

De nådeløse kriminelle gjengene som våre politikere har invitert til våre land har null empati, og ingen grenser. Derfor må vi som samfunn sette nye grenser som fungerer.

Grov kriminalitet må straffes, uansett alder. Vi kan starte forsiktig, med de aller verste formene for overgrep.

Er man gammel nok til å voldta? Er man i stand til å drepe? Da bør samfunnet beskyttes mot slike folk, så lenge som mulig.

Hvis en 14-åring er gammel nok til å fornedre skoleelever og knivrane småunger? Da er han gammel nok til å sitte noen år i fengsel.

Dessuten får man grove eksempler, som når barn voldtar barn. Det voldtatte barnet lider, mens barnet som voldtok ikke kan straffes.

Voldtektsforbryteren var en gutt på 15 år og ni måneder, og voldtektsofferet en jente på 16 år og fire måneder. Da jenten lå og sov og ikke kunne motsette seg handlingen, utføre han samleie med henne.

Skal vi virkelig akseptere dette?

Tross alt: Billy the Kid, som egentlig het Henry McCarty men kalte seg William H. Bonney, skal ha drept 21 mennesker før han døde, 21 år gammel.

Så er det en selvfølge at hvis en utenlandsk borger utfører grov kriminalitet, så bør han utvises umiddelbart og hele familien bør miste alle former for økonomisk støtte.

Ellers blir vi som Sverige, hvor småunger dreper småunger etter ordre fra litt eldre gangstere.

Vil vi virkelig at våre barn skal vokse opp og leve i et slikt samfunn?

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.