«One Squad member down, eight to go», skrev New York Post etter at Jamaal Bowman tapte primærvalget i juni, og satte dermed punktum for en av de mer pinlige politiske periodene i New Yorks historie. Document skrev om saken.

I dag skriver The Post at Squad-medlem Cori Bush tapte primærvalget i Missouri mot Wesley Bell, som er nok et slag for Kongressens venstreradikale «Squad». Hun gikk på et forbløffende nederlag i primærvalget i Missouris 1. kongressdistrikt tirsdag.

Bush, tapte primærvalget mot Wesley Bell, statsadvokat i St. Louis County, med en margin på 5,3 prosentpoeng.

Cori Bushs valgkamp – i likhet med Jamaal Bowmans – satte den radikale lovgiveren opp mot moderate demokrater som ble avskrekket av hennes holdning til Israel.

Meningsmåling antyder at Squad-medlem Cori Bush kan tape i november

Missouri-demokraten var en av de første i Kongressen som forlangte våpenhvile i krigen mellom Israel og Hamas, og har vært kritisk til den jødiske staten i etterkant av terrorangrepet 7. oktober 2023.

I fjor var Bush en av ni demokrater i Representantenes hus som motsatte seg en resolusjon som fordømte Hamas for angrepet som etterlot 1400 døde, skriver The Post.

Hun har også anklaget Israel for å drive en etnisk rensingskampanje i Gaza, og anklager IDFs krig mot terrorgruppen Hamas for en krigsforbrytelse.

Bell, som anses som en moderat demokrat og venn av Israel, sa til Associated Press at Bushs kommentarer om Israel var «gale og støtende». Bells støtte i meningsmålingene har økt kraftig siden januar.

Bushs kampanje forsøkte å fremstille Bell som for konservativ for Missouris 1. distrikt, og fokuserte på hans tidligere arbeid for en republikansk kandidat i 2006.

– Jeg håper bare Bell tar seg tid til å lære om vårt palestinske, arabiske og muslimske samfunn, sa Bush til sine støttespillere tirsdag kveld.

American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) gikk også til angrep på Bush, og punget ut med nesten 9 millioner dollar for å fjerne henne fra Kongressen. Det er den samme gruppen som som brukte svimlende 14 millioner dollar i valgkampen mot Jamaal Bowman.

AIPAC sa i en uttalelse at utfallet av valget viser at pro-israelske holdninger er god politikk for begge partier.

I januar bekreftet Cori Bush at justisdepartementet gransket hennes utgifter til sikkerhetstjenester i forbindelse med valgkampen, der hun hadde ansatt en tidligere sikkerhetsvakt som hun senere giftet seg med.

Støtter defund the police – bruker millioner på private sikkerhets­selskaper

Bushs tap kommer en uke før hennes «Squad»-kollega Ilhan Omar skal kjempe mot Don Samuels, tidligere bystyremedlem i Minneapolis i demokratenes primærvalg i Minnesota.

Samuels gratulerer Wesley og skrev på X:

Gratulerer, Wesley! Det er tydelig at demokrater rundt om i landet er klare til å gå videre fra de som setter politikken over folket.

Om bare én uke har Minnesota kongressdistrikt 5 muligheten til å gjøre det samme. Til alle i Minneapolis og forstedene, jeg håper å gjøre meg fortjent til deres støtte.

I en tale etter tapet, som Fox News viser på YouTube, sa Cori Bush at hun har ikke tenkt å gi seg:

«I am not going anywhere». AIPAC, jeg skal rive ned kongeriket deres, og la meg varsle alle disse bedriftene, jeg kommer etter dere.

Vi vil fortsette å støtte et fritt Palestina, et fritt Kongo, et fritt Sudan og fortsette å motsette oss folkemord og brudd på menneskerettigheter over hele verden.

Gladnyheter fra USA er svært sjeldne i disse dager.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.