Venstres forslag om en «kronekommisjon» får blandet mottagelse på Stortinget, og det er stor enighet om at å binde seg til euro er en dårlig idé.

Tirsdag tok Sveinung Rotevatn (V) til orde for å sette ned en «kronekommisjon» og mente at Norge bør gjøre som danskene og binde kronen opp mot euro.

Det forslaget får for det meste motbør på Stortinget, skriver E24.

– Vi mener det i alle fall ikke er aktuelt å binde kronen til euro, sier finanskomitémedlem Kjerstin Funderud i Senterpartiet.

For Arbeiderpartiet svarer Nils Kristen Sandtrøen i finanskomiteen at det er Norges Bank som har ansvar for pengepolitikken i Norge.

– Vi kommer ikke til å foreslå noen endring av denne ansvarsfordelingen, sier han.

Finanspolitisk talsmann Hans Andreas Limi i Fremskrittspartiet mener at det først og fremst er regjeringen og dens skattepolitikk som må bære ansvaret for at det går nedover med kronekursen.

– Det klarer ikke en kommisjon å korrigere, mener han.

Finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski i SV sier at det er viktig å ha is i magen og ikke ty til noen forhastede tiltak.

– Det som skjer med kronen er ikke så ulikt andre små lands valutaer, sier hun.

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen går imidlertid lengst.

– I dag er Norges Bank bundet på hender og føtter når det gjelder andre virkemidler enn renten. Så jeg støtter ideen om en kommisjon. Men å binde kronen til euro er galskap, uttaler hun.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.