I sommer har det vært en rekke ran, knivstikkinger og andre voldshendelser i Oslo.

Nå reagerer Unge Høyre og sier at Oslo ikke lenger kan kalles en trygg by.

– Når guttegjenger blir ranet på åpen gate i landets hovedgate midt på dagen, er det ikke en trygg by, sier Unge Høyre-leder Ola Svenneby.

Han mener myndighetene ikke lenger har kontroll på de kriminelle tilstandene i hovedstaden.

– Det går ikke an å si at Oslo er en trygg by. Politiet har mistet kontrollen over byen. Det norske folk har krav på trygghet, og den er borte for mange nå, sier Svenneby til Klassekampen.

Unge Høyre-lederen legger ikke skjul på hvem det er som begår kriminaliteten.

– Jeg tror voldshendelsene vi nå ser, skyldes både dårlig integrering og høy innvandring, samt for lite sosial omfordeling og utenforskap som har vært der lenge, sier Svenneby.

Svenneby sier det er særlig kritikkverdig at to syttenåringer som allerede var siktet for ran, kunne knivstikke noen like etterpå.

– Det er helt sykt at en syttenåring som er siktet for en alvorlig hendelse, knivstikker et homofilt par på Tjuvholmen. Han burde ha vært buret inne for lenge siden, og det er helt sykt at han ikke er det, tordner Unge Høyre-lederen, og sier at drastiske tiltak må til for å få kontroll på situasjonen.

Ola Svenneby og Unge Høyre har tidligere tatt til orde for en kraftig innstramming av norsk innvandringspolitikk, og legger skylden på venstresiden, som ikke har vært villig til å diskutere problematikken rundt innvandring til Norge.

– Venstresiden gjør innvandrerbefolkningen en bjørnetjeneste ved ikke å ville snakke om de negative konsekvensene av innvandring, avslutter Svenneby.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.