Det har vakt oppsikt at tenåringsgutter gikk til knivangrep mot to menn på Tjuvholmen i Oslo, antageligvis fordi de var homofile.

Høyre-leder Erna Solberg uttalte til TV2 at «Dessverre vet vi at mange unge med innvandrerbakgrunn har lavere aksept for homofili enn flertallet av oss har».

Utsagnet har falt noen på venstresiden tungt for brystet, og utløst anklager om at Solberg sprer høyreekstremt hat.

Ytre venstre reagerer på Erna Solbergs ærlighet: – Hun er med på en høyreekstrem hatbølge

Marianne Gulli i foreningen Fri reagerer kraftig. Til avisen Subjekt sier hun at Erna Solbergs uttalelse har rasistiske aner.

Det kan påpekes at Erna Solberg tidligere har hevdet at muslimer blir utsatt for «religiøs rasisme«, og hevdet at muslimer i dagens Europa blir behandlet slik jøder ble på 1930-tallet.

Styrelederen i Fri Oslo og Akershus mener at det vitner om en samfunnssvikt når unge begår hatkriminalitet mot skeive.

«Når 14-åringer føler på et sånt hat eller er med på en handling som skader, kommer det fra et sted», sier hun.

Gulli peker på høyreekstreme, kristenkonservative, reaksjonære miljøer og lukkede moralske fellesskap som steder der hat mot homoseksuelle får grobunn. «Det er de samme holdningene som brer om seg til såkalte vanlige folk», hevder hun overfor Subjekt.

Gulli mener også at redaksjonelle medier publiserer ytringer som heller bensin på hatbålet. Mediene vinkler saker om transpersoner og Pride i skolen, noe som skaper et sinne i kommentarfeltet.

«Det florerer av antisemittiske, rasistiske, homofobiske, transfobiske kommentarer på sosiale medier, som ikke modereres», hevder Marianne Gulli, som også har en bakgrunn som internasjonal talsperson i det sosialistiske partiet Rødt.

Sjefredaktør Danby Choi i Subjekt påpeker derimot at «Homohatet har suveren overrepresentasjon i innvandrermilljøene, og særlig i muslimske miljøer. Men igjen er homoaktivistene mest opptatt av å skylde på høyresiden, samfunnsdebatten og kristenkonservative folk».

Det bør også bemerkes at den muslimske terroristen Zaniar Matapour er dømt til 30 års forvaring for grov terrorhandling med sitt dødelige skyteangrep under Pride-uka i Oslo 25. juni 2022.

Marianne Gulli deltok selv på minnemarkeringen for toårsdagen for dette terrorangrepet. Det er vanskelig å se hvordan hun kan koble Matapours jihadistiske angrep til «kristenkonservative» miljøer.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.