I en kommentar til helgens hendelser går Liberaldemokratenes leder, sir Ed Davey, knallhardt ut mot det han kaller en liten gruppe «høyreekstremistiske opprørere».

«Alle over hele Storbritannia ble sjokkert og forferdet over det forferdelige angrepet i Southport på mandag, som tok livet av tre uskyldige småjenter. Folk flest har kommet sammen for å sørge med kjærlighet og medfølelse. Men dessverre har et mindretall av høyreekstreme vanæret seg selv ved å utnytte denne tragedien til å begå forferdelige voldshandlinger rettet mot muslimer, asylsøkere og fargede grupper», uttaler Davey.

Han la til:

«Jeg er dypt opprørt over opptøyene og urolighetene vi har sett de siste dagene, og jeg ønsker velkommen den ekstra beskyttelsen som nå er på plass. Denne lovløsheten er uakseptabel, og den må stoppes, og de ansvarlige må møte lovens fulle kraft. Og midt i disse forferdelige scenene bør vi alle ta med oss den enorme medfølelsen, vennligheten og anstendigheten som det store flertallet har vist, ikke minst i de lokalsamfunnene som er blitt spesielt utsatt for dette. Deres eksempel er noe vi alle må følge.»

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.