Donna Jones. Stillbilde: Hampshire PCC / YouTube.

Volden i Storbritannia er kriminell og meningsløs, men arrestasjoner fjerner ikke årsaken til uroen, som er opprør mot ulovlig innvandring, sier politi- og kriminal­kommissær for Hampshire og Isle of Wight, Donna Jones.

Uttalelsen fra Jones ble gitt i et forsøk på å dempe gemyttene i landet lørdag, melder BBC.

Jones sa at «fellesnevneren blant protestgruppene ser ut til å være fokusert på tre hovedområder – ønsket om å beskytte Storbritannias suverenitet, behovet for å opprettholde britiske verdier og, for å oppnå dette, å stoppe den ulovlige innvandringen».

Kritikken lot ikke vente på seg:

Eastleigh-parlamentariker Liz Jarvis anklaget Jones for å «forsøke å rettferdiggjøre kriminaliteten», og beskrev kommissærens kommentarer som «splittende, provoserende og grovt uansvarlige».

Jones så seg nødt til å komme med en presiserende kommentar, men holder fast ved analysen sin søndag og sa at «som land bør vi forsøke å forstå dette problemet uten å la det splitte oss».

En annen parlamentariker krever ikke desto mindre at Jones går av:

Parlamentsmedlem for Winchester Danny Chambers kritiserte også Jones, og sa at han var «dypt bekymret» over at hun mente at «opprørere som vandaliserer gatene våre og angriper moskeer, er motivert av ‘behovet for å opprettholde britiske verdier'».

«Disse ekstreme synspunktene gjør henne helt uegnet til å inneha denne ansvarsfulle stillingen», sa han.

Jones, som også er tory-politiker, får imidlertid støtte på kollegialt hold:

Lederen for politiforbundet, Zoe Wakefield, roste Jones og sa at hun «forstår politiarbeid».

Jones har snakket med folk som demonstrerer fredelig, melder The Telegraph.

Den konservative politikeren sa at hun ikke rettferdiggjorde vold, men at hun hadde snakket med folk fra «begge sider av spekteret», og hevdet at det var verdifullt å «forstå synspunktene til dem som deltar i demonstrasjonene, og som har sterke følelser, men som ikke skaper uro».

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.