CNN-profilen Cathrine Rampell har fått en storm av kritikk i sosiale medier, og møter latterliggjøring etter hun postet flere bilder som ser ut som de er generert av AI.
Den politiske verden blir stadig merkeligere, og det er noe galt når det er helt plausibelt at CNN-kommentatorer benytter AI for å bøte på manglende publikum på Kamala Harris-arrangementer.
27. juli publiserer CNN-kommentator og journalist i Washington Post, Catherine Rampell et bilde på X. Bildet skal være fra en pengeinnsamling for Harris-kampanjen i Pittsfield, Massachusetts. Se under:
Scenes from the Harris fundraiser in Pittsfield MA pic.twitter.com/RGUFWyjyue
— Catherine Rampell (@crampell) July 27, 2024
Men etter bildet blir publisert, kommer det noen merkelige påstander fra ulike folk på X, som undersøker bildet nøyere. For flere av personene på bildet ser ikke ekte ut. I tillegg er det et skilt som har et språk som ikke er veldig gjenkjennelig.
For oss som har brukt AI med jevne mellomrom, vet vi at det kan generere intetsigende innhold, og spesielt når det kommer til bilder. Hvis det er snakk om språk, bokstaver, skilt og ikke minst menneskeansikter, har AI trøbbel når den skal generere en folkemengde.
En av brukerne påpeker at de enten må være AI-generert, eller så er de på vei «til å bli demoner». Se under:
AI or they’re all morphing into their demon form pic.twitter.com/gsmmD1j45o
— UltraWendy (@WenDogeCoin) July 27, 2024
I respons til anklagene om å ha brukt AI for å generere folkemasser, skriver Rampell følgende på X:
«Haha. Jeg mottar spam som sier at bildene mine er AI. Forstår ikke hvorfor jeg skulle brukt AI for å lage en folkemengde i Pittsfield?».
Men hvis man tar en titt nærmere på bildene, ser man tydelig at det er noe som ikke stemmer med bildene.
Og hvilket språk er det som dukker opp på dette skiltet?
TikTok-eren The Older Millenial med over 1,3 millioner følgere har kommentert saken, og undersøkt bildet:
– Det er helt åpenbart. Dette er bare fake. De har tatt en bitteliten folkemengde, også har de blåst den opp med AI. Og det er utelukkende for å få det til å fremstå som om det er større popularitet rundt Harris enn det faktisk er.
Med benektelsen fra CNN-kommentatoren kommer vi ikke nærmere en faktisk konklusjon. Men hva i alle dager er det som skjer hvis det er så ille at journalister lager falske bilder fra folkemasser med politikere, fordi de liker dem?
Det er vanskelig å tro på det, men etter å ha sett store deler av gammelmedia bevisst rapportere faktafeil for å fremme et bestemt narrativ, er det vanskelig å avfeie det.
Og det er det tristeste av alt.
Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.
Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.