Hundrevis av mennesker har tatt til gatene i Liverpool og Sunderland for planlagte demonstrasjoner etter at tre jenter ble knivdrept i Southport.

En bil står i brann i Sunderland, og politiet har blitt utsatt for vedvarende angrep etter at opprørere kastet ølbokser og stein mot dem etter en marsj gjennom byen ved 19-tiden, melder The Telegraph.

Som Document skrev tidligere forventes det mengder av demonstrasjoner i helgen.

Britene forventer over 30 demonstrasjoner i helgen etter knivdrapene i Southport

Politiet har også grepet inn utenfor en moské i Liverpool etter at høyreekstreme demonstranter var nær ved å komme i sammenstøt med motdemonstranter utenfor Abdullah Quilliam Society-moskeen. De rundt 200 antifascistiske aktivistene ropte «Nazi avskum vekk fra våre gater».

Det er selvsagt bare «nazister« som reagerer når britiske småjenter blir slaktet, eller titusenvis av britiske ungjenter blir utsatt for voldtekt.

Politiet i byen har fått utvidede fullmakter, siden briter er de som demonstrerer.

Politistyrker over hele landet forbereder seg på en bølge av forventede uroligheter i løpet av helgen og neste uke i opptil et dusin byer og tettsteder.

Medlemmer av det britiske muslimske samfunnet har snakket åpent om sine bekymringer, og hundrevis av moskeer over hele landet styrker sine sikkerhets- og beskyttelsestiltak i forkant av de planlagte protestene, har Muslim Council of Britain (MCB) sagt.

Britenes statsminister har lovet å gjøre alt han kan for å beskytte muslimer. Han har dog ikke sagt noe om hvordan han skal beskytte britiske småjenter.

Ordfører Kim McGuinness i North East sier:

– Jeg er forferdet over scenene fra Sunderland. Ta ikke feil, hvis svaret på en tragedie er å bruke den til å begå vold, misbruke andre, angripe politiet og skade eiendom, så står du ikke for noe annet enn kjeltringstrekeri. Det er ikke en protest.

– Det er kriminalitet og uorden. Du snakker ikke for Sunderland. Dere snakker ikke for denne regionen. De sørgende i Southport vil ikke finne noen trøst i dette.

Volden må selvsagt fordømmes. Men det må gjelde for alle som utfører volden. Det virker merkelig, og provoserende, at kun volden for urbefolkningen blir gjenstand for fordømmelse.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.