Britisk politi er forberedt på ytterligere uroligheter etter at det brøt ut protester i blant annet London og Hartlepool etter knivstikkingen i Southport som drepte tre småjenter.

Regjeringen har advart demonstrantene om at «vi kommer til å holde øye med dere», og politiet har lovet «rask rettferdighet»for eventuelle lovbrytere, skriver The Times.

Dette i skarp kontrast til at politiet i stor grad lot Black Lives Matter holde på omtrent som de ville, blant annet med å tilgrise statuen av Winston Chruchill. Statuen måtte beskyttes av en heldekkende trekonstruksjon.

Klimapøbler som Just Stop Oil får også stort sett gjøre hva som helst, enkelte ganger faktisk med assistanse fra politiet.

Siden 7. oktober har Hamas-tilhengere fått marsjere i britiske bygater. Her har de fått uttrykt sitt jødehat og kjærlighet til terrorgruppen Hamas, uten at politiet har reagert nevneverdig.

Opptøyene i Leeds, startet av sigøynere og støttet av blant annet muslimske innvandrere, ble også stort sett ignorert. Men når hvite briter protesterer på drapene på tre små jenter er politiet på vakt.

Elsie Dot Stancombe (7), Alice Aguiar (9) og Bebe King (6) ble drept av en 17 år gammel gutt fra Rwanda. Foto: Familiene til ofrene

Merseysides politi- og kriminalkommissær (Emily Spurrell, journ. anm.) har sagt at betjentene er «fullt forberedt» på å håndtere enhver form for uorden, og at alle som engasjerer seg i slik oppførsel, «bør forvente å få føle lovens fulle kraft».

Spurrel minner på X om at familiene til ofrene ikke ønsker uro og vold.


Ifølge den omstridte organisasjonen Hope Not Hate forventes det 35 demonstrasjoner på ulike steder i Storbritannia i løpet av helgen. Britene nærmer seg et bristepunkt.

Mens noen protester kanskje ikke blir noe av, har andre potensial til å bli voldelige, ifølge Hope Not Hate, som hevder at moskeer og hoteller som huser asylsøkere kan bli utsatt for angrep.

The Times skriver også at statsminister Keir Starmer besøker området igjen, etter at han ikke ble særlig godt mottatt under forrige besøk.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.