Hamas-lederen Ismail Haniyeh sto bak hundrevis av sivile drap, og hyllet Osama bin Laden. Onsdag kveld møttes muslimer i Oslo på Grønland for å be og ta farvel med terroristen.

Ismail Haniyeh har vært en beryktet terrorist og Hamas-leder etter sin forgjenger Khaled Mashaal. Etter Haniyehs rolle i det massive terrorangrepet den 7. oktober 2023, hvor over 1100 israelere ble drept og mange tatt som gisler, har han heltestatus i radikale islamistiske miljøer.

I videoer direkte fra Hamas-kontorene feiret han og var tydelig fornøyd da nyhetene kom om at sivile israelere ble drept, voldtatt og kidnappet.

I likhet med mange i Hamas-ledelsen har han levd et beskyttet liv i Qatar og er antatt å ha en formue på over fem milliarder dollar.

Onsdag kom nyheten om at Ismail Haniyeh ble drept i Teheran. Det kommer etter en lovnad fra Israel om å ta ut alle lederne som var ansvarlige for det brutale terrorangrepet den 7. oktober.

Men onsdag gikk det ut en beskjed i en av de største pro-palestinske gruppene på Facebook, med over 21.000 medlemmer i Norge. Det ble invitert til Salat-ul-janazah, som er en muslimsk begravelsesbønn.

I invitasjonen var det spesifisert tidspunkt kl. 18.30 i Vaterlandsparken på Grønland.

Her er teksten fra invitasjonen:

Tidligere statsminister i Palestina og leder for motstandsbevegelsen Ismail Haniyeh ble drept i går i Tehran. Det er mye som tyder på at det er terrorstaten Israel som står bak drapet. Ismail har jobbet lenge for å finne en fredsløsning i Palestina, noe terrorstaten ikke ønsket.

Det gikk ut invitasjon om å delta i begravelsesbønn i Oslo for den beryktede terroristen.

Ifølge Aftenposten, som var til stede under seremonien, var det omtrent 30 fremmøtte. Den norske konvertitten Karima Solberg uttalte til avisen:

– Jeg ble trist fordi han er en stor leder og har en posisjon for palestinerne, men også for andre muslimer. Han blir sett på som en sterk og diplomatisk leder.

Flere på pro-palestinsk side har holdt frem Haniyeh som en moderat Hamas-leder som ønsket fred, på tross av at han sto bak terrorangrepet den 7. oktober og har hyllet Osama bin Laden som en «Arab holy warrior».

En av dem er spaltisten i Morgenbladet og lederen av den muslimske tankesmien Wasila, Mohammad Usman Rana:


Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.