Dagbladet er kjent for å dramatisere sin klimaagenda på en slik måte at det er vanskelig å ikke fnise når man leser avisens propaganda.

«Torsdag brer en hetebølge seg over Sør-Europa, og vil blant annet ramme feriefavoritter som Spania, Italia og Hellas», var det dramatiske budskapet man kunne lese i torsdagens Dagbladet.

Ramme?

Er ikke hele poenget med en sydenferie for iskalde nordmenn å få litt sol og varme?

Som vanlig er det skrikende farger på Dagbladets værkart, alt fra gult, via rødt til sort. Temperaturer som var høyere for noen år siden, fikk kun en kjedelig blåfarge den gangen. Går man enda lenger tilbake i tid, til sort hvitt tiden da man kun hadde NRK, så kunne vi se en blid Kristian Trægde presentere værmeldingen med sine «nedbørsbananer» helt uten at ordet «ekstremvær» var oppfunnet.

Foto: Aage Storløkken/ Aktuell/ NTB

Den gangen var det bare helt vanlig norsk drittvær det var snakk om, selv om den høflige Trægde selvsagt aldri brukte slike uttrykk.

Nå så kjøres det på med krisemaksimering av en slik skala at man skulle tro vi alle kun var noen forkullede sorte lik.

Slik ser Dagbladets værkart ut i dag:

Kart: Meteored

«I en rekke større byer er det sendt ut farevarsel om ekstrem varme. Flere steder får man kjenne på temperaturer opp mot hele 44 grader», skriver Dagbladet.

I 1945 var gjennomsnittstemperaturen i Madrid i Spania på 20,7 grader. Det er en grad under hva den var i 2023.

Det er knapt noe som får en til å heve øyenbrynene, ja, såfremt man ikke er en godtroende, naiv klimaekstremist som tror på all propagandaen fra de som ønsker å tjene penger på dem via det grønne skiftet selvsagt.

 

Kjøp eboken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.