I en uttalelse fra Tommy Robinson og hans team, hevder han å være siktet med bakgrunn i terrorhjemler.

Lørdag 27. juli organiserte Robinson en storstilt demonstrasjon med titusenvis av briter i London, under parolen «Uniting the Kingdom».

Under demonstrasjonen på Trafalgar Square ble dokumentaren han har fått forbud mot å vise, nemlig Silenced, vist.

Ifølge The Telegraph er dette grunnen til at han er arrestert og siktet.

Men i en uttalelse på nettsiden Urban Scoop, som er nettstedet til Robinson og hans team, er han siktet for å bidra til organisering av terrorisme.

Uttalelsen skal være en transkribert telefonsamtale mellom Tommy Robinson og et familiemedlem. Robinsons ord er i fet skrift.

Hva skjer?

Jeg har blitt arrestert under terrorloven fra 2000. Som noen som ‘tilsynelatende er’ en person som har vært involvert i forberedelse av terrorhandlinger. Det er det de tok meg for (deres begrunnelse).

Hva skal du ha gjort?

Ingenting. De har allerede innrømmet at de vet jeg ikke har gjort noe (terrorrelatert), så jeg spurte hvorfor jeg er her? De intervjuet meg i seks jævla timer. De stilte meg alle slags spørsmål om hendelsen (i går), om jeg kan stoppe ‘den store utskiftningen’, om Israel, hva med palestinerne da? Jeg har ikke rett til å forbli taus (under denne loven de har siktet meg under).

Har du en advokat der?

Ja, det har jeg, men det spiller ingen rolle, for under denne terrorlovgivningen har jeg ingen rett til å forbli taus. Hvis jeg ikke svarer på spørsmålene deres bryter jeg loven. De fortalte meg så at jeg må gi dem pin-koden til telefonen min (slik at de kan få tilgang til den). Jeg leste brosjyren de ga meg, og det stod, ‘en undersøkelsesoffiser kan ikke stille et spørsmål hvor de har rimelig grunn til å tro at svarene på spørsmålene vil kreve at du avslører eller bekrefter identiteten til en kilde til journalistisk informasjon eller avslører informasjon som er underlagt advokat-kunde privilegium’. Så, jeg fortalte dem, toppdommeren ansvarlig for forbudet mot at jeg publiserer SILENCED-dokumentaren, som jeg tror utløste denne situasjonen, fra det jeg forsto, jeg anker den saken, den informasjonen (på telefonen min) er ‘privilegert informasjon’, fordi den dommeren falt ut med sin egen far før saken min. Og det er nye bevis. Så han burde ha ekskludert seg selv fra saken, men det gjorde han ikke. Nå vil du ha tilgang til telefonen min, gjør du? Som har hver eneste bit av mine juridiske ting på seg. Også, ikke bare det, jeg er journalist, og jeg intervjuer, og jeg jobbet med saker som involverer en annen etterforskning, i Telford, mot en Labour MP (som har alvorlige anklager om seksuell misbruk mot seg). Når jenter setter seg ned og forteller meg sine historier, forteller de meg fordi de ikke stoler på deg, de stoler ikke på deg fordi du skjulte de jævla bevisene i Rotherham, du sviktet dem i hver by og tettsted, og nå vil du at jeg skal gi deg tilgang til det de har fortalt meg i tillit? Det skjer ikke.

De har siktet meg for terrorisme.

Så, hva skal skje nå?

Jeg venter. Jeg blir siktet så…

Vil du få kausjon?

Jeg håper det.

Bare sørg for at barna har det bra. Sørg for at barna ikke tror at deres far, fordi de leser det på nettet, i hodene deres, det kommer til å skremme dem.

At du er en terrorist?

At jeg har blitt arrestert under terrorloven. Jeg sa til politimannen, fordi jeg ikke kan forbli taus uansett, så jeg sa, disse jævlene støtter åpent Hamas (en forbudt terrororganisasjon) og dere arresterer dem ikke, de flagger med ISIS-flagg, og dere arresterer dem ikke. Du tar meg for hva? Du har ikke en forbrytelse men du leter etter en.

Det er galskap. Du vil laste ned telefonen min slik at du kan prøve å finne noe, det er det du prøver å gjøre. Ikke bare det, selv om du ikke prøver å finne noe, vil du vite hva jeg driver med. De stilte meg så mange spørsmål om arrangementet vårt i går, hva prøver vi å oppnå? Når gjør du det neste gang? Hva er dine neste planer? Hva synes du om regjeringen?

Jeg sa til dem, hva er dette? De spurte meg hva jeg synes om Storbritannia? Jeg fortalte dem det er en tyrannisk jævla stat, se på dere, jeg har ikke gjort noe, jeg blir tatt under terrorloven, dette er totalt maktmisbruk. Men de sikter meg, de sikter meg for terrorisme.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.