Habib L., en nigeriansk student, ble fredag dømt til seks måneders fengsel for å ha forfulgt og truet forelesere og universitetsansatte i Nederland. Ifølge Habib følte han seg diskriminert som måtte skrive på nederlandsk i Nederland.

Rasistisk hore

Den 32 år gamle nigerianske studenten trakasserte over flere måneder en rekke universitetsansatte. Via e-post kalte han blant annet en av foreleserne for hore, rasist og dum, gammel kjerring. 

– At foreleseren tok det fornærmende opp, får stå for hennes regning. Det var ikke ment fornærmende og det faller inn under ytringsfriheten. Nu har jeg lært at ytringsfriheten ikke er absolutt, i Nederland er den en illusjon.

Strykkarakter 

Habib hevdet seg diskriminert. Han var sint fordi hun hadde krevd at han i studiet offentlig administrasjon skulle skrive en oppgave på nederlandsk. Han leverte den ved to anledninger på engelsk og fikk dermed strykkarakter i faget. 

Han trakasserte henne blant annet med tekstmeldinger, han kunne sende ti eller flere på løpende bånd, han brukte grov munn og beskyldte henne for rasisme. 

– Du er en hvit Boko Haram-lærer, en tilfeldig hore, en diskriminerende nasjonalist, en privilegert rasist. Jeg kan lukte en rasist på en kilometers avstand efter femten års forskning på det nederlandske kreftfolket.

Viste til universitetsskyting 

Trakasseringen gikk også ut over andre ansatte og han henviste til skyteepisoder ved universitetet i Praha og Erasmus-universitetet i Rotterdam og sa at han «ikke hadde noe imot at fjorten av dere dør». 

Foreleseren i offentlig administrasjon fikk angst for å gå alene i gatene og følte seg generelt utrygg. Hun anmeldte ham i begynnelsen av året for forfølgelse, trusler og krenkelser. Da han ble pågrepet bar han med seg en Rambo-kniv. 

I en av e-postene hadde han skrevet «jeg leter etter en dolk». Men han hadde ment «tolk». Innvandrere gjør ofte d/t-feil på nederlandsk, forklarte han.

Seks måneders fengsel

Påtalemyndigheten lot seg overbevise om at mannen er skyldig i forfølgelse og trusler. 

– På hevngjerrig og stadig mer aggressivt vis rettet han seg over en lengre periode mot universitetsansatte, uttalte aktor og krevde seks måneders fengsel og tvungen behandling. Endelig dom faller om fjorten dager.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.