Canada avkriminaliserte aktiv dødshjelp i 2016. Ordningen var begrenset til personer over 18 år med fremskreden dødelig sykdom eller funksjonshemning som forårsaket lidelse. Siden er ordningen hvert år programmessig utvidet til å omfavne stadig større grupper, blant annet er kravet om uhelbredelig sykdom fjernet og antallet avlivninger er hvert år økt. Veksten fra 2021 til 2022 var på 31,2 prosent.
Avlivning påvirker moralen
Forfatterinnen Heather Hancock har lidd av cerebral parese siden hun var spedbarn og har hatt tid til å observere hvordan innføringen av Medical Assistance in Dying, MAiD, har påvirket moralen innen helsevesenet. Hun ble «målløs» da en sykepleier anbefalte henne å vurdere eutanasi:
– Du er egoistisk. Du lever ikke, du bare eksisterer.
– Mitt liv har en verdi
Siden MAiD-programmet ble lansert er hun tre ganger blitt tilbudt å gjøre «det rette», altså å la seg avlive med lovlige, men dødelige medisiner – i andre sammenhenger kalt «gift».
– De betrakter meg som en belastning for helsevesenet. De tenker at det ville vært bedre å bruke knappe ressurser på en funksjonsfrisk person. Jeg forklarer dem at mitt liv har en verdi selv om mye av det er bundet til rullestolen.
Har mye å leve for
Heather Hancock er troende kristen. Hun ga nylig ut den «rørende og tankevekkende» romanen «Sister Lost» og mener at hun har mye å leve for.
Hun er idag en aktiv motstander av programmer for medisinsk avlivning av mennesker.
‘They just view me as a drain on the medical system and that my healthcare dollars could be spent on an able-bodied person,’ said 56-year-old Christian author Heather Hancock.#Canada #CanadaNews #Euthanasia #ProLifehttps://t.co/qtsyvhKysO
— LifeSiteNews (@LifeSite) July 19, 2024
Trudeaus Canada reklamerer for assistert avlivning av mennesker og kaller det «valgfrihet»
Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!