– Jeg fordømmer dagens rakettangrep mot en lekeplass i Majdal Shams på Golanhøydene, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Noen skeptikere vil trolig tvile på om han egentlig mener det han sier. Mange på sosiale medier antar at vår utenriksminister bare venter på et israelsk motangrep før han returnerer til det vanlige, som er å kritisere Israel for å forsvare seg selv i en eksistensiell krig.

Men uansett skriver Barth Eide på X:

– Å angripe sivile er uakseptabelt og forbudt etter humanitær folkerett. Jeg ber alle parter om å trappe ned en situasjon som kan lede til en storkrig på Israels nordlige front.

Å snakke om «alle parter» etter et nådeløst angrep mot drusere, mange av dem barn – i Israel – er klassisk Ap-politikk. Det viktigste later til å være at Israel ikke reagerer, for selv Barth Eide kan vel ikke seriøst tro at Hizbollah bryr seg om hva norske politikere ønsker og mener? Eller Iran, som er hjernen bak alle disse angrepene.

Angrepet, som angivelig kom fra Libanon, har ført til at Israel varsler full krig. Enkelte israelske politikere har krevd at Beirut jevnes med jorden. I verste fall vil Israel angripe Iran, og da risikerer vi en storkrig i Midtøsten.

Det er litt interessant at Beirut for noen tiår siden ble kalt Midtøstens Paris. I dag er alt snudd på hodet, og det egentlige Paris er blitt til Europas svar på Beirut.

Hizbollah har sagt at angrepet mot Majdal Shams var en gjengjeldelse etter et israelsk angrep på landsbyer i Sør-Libanon tidligere på dagen, der fire Hizbollah-medlemmer ble drept.

Terrorister dør, og terroristenes allierte svarer med å drepe 11 barn. Dette er den nye normaliteten.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.