Folk som protesterer mot koronatiltak støter sammen med politiet i Magdeburg den 24. januar 2022. Foto: Thomas Schulz / DPA via AP / NTB.

Den tyske regjeringens håndtering av korona­pandemien og kommunikasjon om den til befolkningen var helt uten viten­skapelig grunnlag på en rekke punkter, viser interne dokumenter fra den tyske folke­helse­myndig­heten Robert Koch Institut (RKI) som er lekket til den uavhengige journalisten Aya Velazquez.

At covid-19 ble «en pandemi av uvaksinerte», er blant de offentlig vedtatte sannhetene som viser seg å savne grunnlag, skriver Berliner Zeitung tirsdag.

Den offisielle tyske korona­fortellingen har raknet litt stykkevis siden mars på grunn av «RKI Files», som er mindre porsjoner av sladdede dokumenter som folke­helse­myndig­heten har frigitt etter søksmål fra Multipolar, et tysk nettmagasin som finansieres ved crowd­funding. Blant tingene som allerede var kommet frem, er at fagfolk følte seg tvunget til å si det politikerne ønsket om smitte­vern­tiltak.

Men plutselig er radikalt mye mer informasjon blitt tilgjengelig. En tidligere ansatt ved RKI som har hatt tilgang til alle uredigerte protokoller over tidsrommet 2020–2023, har stilt dem til disposisjon for Velazquez – av samvittighets­grunner, sier hun. Og nå, tilsynelatende etter at hun har arbeidet med dem i noen uker, er de sågar blitt lagt ut offentlig på nettet.

Et av funnene er at det mangler grunnlag for å hevde at munnbind hjelper mot smitte utenom arbeidsmiljøer. RKI mente dette kunne offentlig­gjøres, men slik gikk det ikke.

Andre tiltak var også bortkastede:

Ifølge RKI-protokollene visste man tidlig at skolene ikke var noen stor smittespreder. Likevel ble skoler i Tyskland stengt i flere måneder. Robert Koch-instituttet og korona­virusets kriseteam var også i begynnelsen av januar 2021 klar over at Astra­zeneca-vaksinen var «mindre enn perfekt». Likevel fortsatte vaksinen å bli gitt i Tyskland i mange måneder – selv etter at de mest alvorlige bivirkningene ble kjent.

I en kommentar til sine egne avsløringer på X skriver Velazquez at helse­minister Jens Spahn tok til orde for en storstilt kampanje for vaksinering av barn uten at det var kommet noen faglig anbefaling først, og at RKI gikk inn for generell tvangs­vaksinering til tross for kunnskaper om alvorlige bivirkninger.

Fra tid til annen kom det faglige innvendinger som ble brakt til taushet. Berliner Zeitung nevner én, som fremgår i et referat fra et ekspertmøte den 5. november 2021:

«Det snakkes i media om en pandemi blant de uvaksinerte. Det er ikke riktig fra et teknisk synspunkt. Hele befolkningen bidrar. Bør dette tas opp i kommunikasjonen?»

Tilsynelatende ble dette spørsmålet besvart benektende. For høsten og vinteren 2021 var fortellingen om «de uvaksinertes pandemi» på alles lepper. Bare tre dager senere eskalerte den daværende lederen for World Medical Association, Frank Ulrich Montgomery, til og med fortellingen til et «de uvaksinertes tyranni».

Dermed var alle demninger brutt, for hvis en så høytstående medisinsk funksjonær fikk lov til å komme med en slik uimotsagt vurdering på offentlig fjernsyn, trengte ikke lenger andre leger, politikere, journalister eller naboer å avstå fra sinte anklager mot de uvaksinerte for å ha skylden for at tiltakene og pandemien fortsatte.

De nylig lekkede dokumentene viser at det var en løgn:

Det finnes nå et høyst offisielt dokument om dette, som hvem som helst kan laste ned, lese gjennom og også søke etter ytterligere selvmotsigelser, der det tydelig fremgår fra myndighetene at denne pandemien av de uvaksinerte aldri har eksistert.

Ikke desto mindre ble den kolossale løgnen grunnlaget for obligatorisk vaksinering i institusjoner.

Tyskland gjorde nesten vaksinasjon mot covid-19 obligatorisk – selv om ledende politikere som Lauterbach, som vi vet i dag, allerede den gang var klar over alvorlige vaksine­skader.

Velazquez er ikke nådig i sin dom over det hun har funnet, og fastslår at det har pågått viten­skapelig svindel og sløsing med skatte­betalernes penger.

Men ikke alle tiltakene har hatt noe viten­skapelig fikenblad engang:

Hun har også fått vite fra dokumentene at oppfordringene til booster­vaksinering ikke kom fra det viten­skapelige miljøet, men fra politikere og Pfizer selv.

Prisen er det andre som har betalt:

Bastian Barucker har spesialisert seg på barn og unges rolle i pandemien og har lest fra de nye filene at RKI allerede i januar 2020 visste at korona­viruset knapt utgjorde noen risiko for barn, til og med mindre enn ved vanlige luftveis­sykdommer – og likevel ble de senere tvunget til å overholde skole­stengninger, obligatoriske masker og vaksiner, i noen tilfeller mot anbefalingene fra den tyske vaksine­kommisjonen (STIKO), «for å beskytte andre». Dette er en unik prosess i medisinens historie.

Velazquez la tirsdag selv frem flere av sine funn under en presse­konferanse i Berlin. Der kom det også en oppfordring fra publikum:

En tilhører fra Berlin ba den innen­landske sikkerhets­tjenesten Verfassungs­schutz, politikere og medier om å slutte å fokusere på personene som uttrykker denne kritikken, og endelig ta tak i innholdet i kritikken.

Men det ville være ensbetydende med å erkjenne at de har sviktet sine samfunns­oppdrag i årevis.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.