Tyskland åpner nå sharia-orienterte muslimske barnehager. Dette melder Remix News og Fria Tider.

Byen Neumünster i delstaten Schleswig-Holstein i det nordlige Tyskland åpner sin første muslimske barnehage i sentrum av byen. Med sine 2500 kvadratmeter vil den ha plass til 60 barn.

Mens de lokale kristeligdemokratene (CDU) beskriver den nye barnehagen som en «kulturell berikelse», viser en tidligere rapport fra den tyske regjeringen at sponsoren bak barnehagen er «strengt sharia-orientert», altså basert på islamsk religiøs lov.

Et stort flertall i bystyret i Neumünster har likevel gitt sin støtte til den islam-fokuserte barnehagen. Den vil koste 2,8 millioner euro, og åpningen er planlagt til neste år.

Tyskland stenger ned og forbyr Islamsk Sentrum Hamburg

Den økonomiske sponsoren er en lokal moskéforening som tilhører paraplyorganisasjonen Foreningen for islamske kultursentre (Verband der Islamischen Kulturzentren, VIKZ), med base i Köln. VIKZ er imidlertid en kontroversiell organisasjon.

I 2004 bestilte det hessiske sosialdepartementet en rapport fra Tyrkia-eksperten Ursula Spuler-Stegemann. I rapporten hennes heter det at studenthjemmene som drives av VIKZ, «nesten utelukkende brukes til islamsk undervisning og opplæring i religiøs praksis», og at de er «helt ødeleggende for integreringen». Studentene ble «indoktrinert til en strengt sharia-orientert» islam og «immunisert mot kristendommen og Vesten, samt mot vår grunnlov».

Politikerne er kjent med VIKZs merittliste. Ikke desto mindre stemte bystyret i Neumünster overveldende for den nye barnehagen, med 44 stemmer for og bare seks mot, og én som avsto fra å stemme.

Tyskland: Nestleder i CSU ville gjerne forby AfD

Nok et angrep på AfD-politikere i Tyskland, bare noen timer etter forrige volds­hendelse

De eneste partiene som stemte mot den nye sharia-baserte barnehagen var Alternativ for Tyskland (AfD) og Heimat Neumünster (tidligere NPD), som begge har tre mandater.

Barnehagens drivere hevder at barnehagen også vil ta imot ikke-muslimske elever.

Barnehagen skal betales av Foreningen for islamske kultursentre (VIKZ), mens byen skal subsidiere utstyr med 250.000 euro og betale de årlige leiekostnadene på 180.000 euro.

Remix News skriver at VIKZ har ambisiøse planer om å bygge ut muslimske barnehager over hele Tyskland. Det finnes allerede en rekke slike barnehager i Berlin og Dortmund.

Det er en barnehagekrise i Tyskland. Mange eksisterende barnehager sliter med å fylle barnehagestillingene, men denne muslimske barnehagen har allerede fått 13 ansatte.

Tyskland: 40 prosent føler seg utrygge når de er ute

– Tyskland er ikke lenger det samme landet som før

En meningsmåling utført i mai 2024 viste at et flertall på 52 prosent er ganske enig i påstanden om at «Tyskland generelt ikke lenger bør ta imot flyktninger fra islamske land». 54 prosent av respondentene sa at de er «redde for at tyskere vil bli en minoritet i Tyskland».

I 2023 viste en måling utført for avisen Bild at nesten to tredjedeler av alle tyske borgere ønsker at landets føderale regjering skal innføre et forbud mot innvandring fra hovedsakelig muslimske land.

Mange tyskere føler seg ikke lenger trygge i sitt eget land, og mener at et økende antall nyankomne migranter forakter det tyske samfunnet.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.