Florida Department of Law Enforcement (FDLE) leter etter to rumenske menn som stakk av før rettssaken mot dem. De er siktet for å stjele millioner fra hundrevis av kirker. Det statlige politiet i Florida ber om hjelp fra publikum til å finne dem.

I 2021 arresterte FDLE seks mistenkte anklaget for å ha stjålet donasjoner fra kirker og religiøse skoler. De reiste rundt om i Florida og andre stater og stjal sjekker fra kirkenes postkasser.

Jeg kan høre kommentarene herfra. Bruker de virkelig fortsatt sjekker i USA? Og svaret er ja.

Det var det perfekte tidspunktet for gjengen å stjele sjekker, siden kirkegjengerne holdt seg hjemme på grunn av covid og sendte donasjoner i posten.

De seks mistenkte er alle er rumenske statsborgere og holdt til i Orlando-området. De to som stakk av før rettssaken mot dem, har samme navn, Marius «Viorel» Dumitru og Marius Dumitru. De er siktet for utpressing, grovt tyveri, ulovlig besittelse av personlig identifikasjon og hvitvasking av penger.

Catalin Trandafir (48), Simona Trandafir (43), Panait Dumitru (35) og Ionut Raducan (36) er funnet skyldig, men det finnes ikke informasjon om de har fått utlevert straffeutmålingen.

FDLE kalte operasjonen for «Du skal ikke stjele», fra de ti bud. Selvsagt er ikke alle i Romania tyver, men til å være et land der 85 prosent av befolkningen er ortodokse kristne, er det mange derfra som forsyner seg av andres penger.

Document skrev nylig om seks illegale innvandrere fra Romania arrestert for skimming-svindel i USA. De er blant tusenvis av rumenere i landet som krysser grensen ulovlig, og som tilhører organiserte kriminelle bander som svindler fattige og hardtarbeidende amerikanere for millioner. Document skrev også nylig om to rumenere dømt for SMS-svindel av 423 nordmenn.

Så mange som 1500 sjekker til en verdi av mer enn 740 000 dollar ble stjålet fra så mange som 636 kirker, opplyser FDLE. Mer enn 350 skjedde i Florida, mens kirker i Nord-Carolina, Sør-Carolina, Mississippi og Illinois ble også offer for svindelen.

De mistenkte brukte flere dekknavn for å sette inn de stjålne sjekkene på bankkontoer og deretter ta ut penger fra minibanker når pengene var tilgjengelige før bankene kunne oppdage et problem, ifølge FDLE.

Med pengene kjøpte de mistenkte mat, klær og kjøretøy, sa FDLE. De sendte også tusenvis av dollar til hjemlandet sitt, Romania.

– Denne lavteknologiske, men velorganiserte innsatsen for å stjele hundretusener av dollar i donasjoner – på et tidspunkt da donasjoner kan ha vært mest nødvendig – har blitt stoppet, sa tidligere FDLE-kommissær Rick Swearingen i 2021.

Illegale innvandrere fra Romania arrestert for svindel i USA

Rumenere dømt for SMS-svindel av 423 nordmenn

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.