Uansett hva man mener om Trumps rolle, var 6. januar 2021 bare ett av mange tilfeller av covid-periodens dårskap. De fleste velgerne vil helst ikke bli minnet om den tiden.

Dette skriver Barton Swaim i Wall Street Journal. Han mener det skjedde så mye sinnssykt i denne perioden, men kun Trumps handlinger skapte reaksjoner.

President Biden har basert sin 2024-kampanje på et tema som, som en konsekvens av det mislykkede attentatet på hans motstander, nå høres dissonant og upassende ut. Temaet er at Donald Trump er en «trussel mot demokratiet».

Bevisene for denne påstanden, bortsett fra noen av Trumps mer vanvittige uttalelser opp gjennom årene, består hovedsakelig av én ting: opptøyene i Capitol 6. januar 2021.

Demokratene slutter ikke å mase om 6. januar, og får full støtte fra regimemedier som New York Times og Washington Post. Norske medier følger lydig opp. NRK gikk så langt som å gi Fox News skylden for 6. januar.

NRK: – Fox News har skylden for splittelsen og stormingen av Kongressen

Hendelsen blir rutinemessig kalt et «opprør», som om en så brokete folkemengde, under ledelse fra folk vervet av FBI, kunne ha styrtet regjeringen og innført et diktatur.

Demokratene har i stor grad overtolket den politiske betydningen. Deres tro på at det ville fungere som et avgjørende argument mot en ny Trump-periode, var en fantasi. Kanskje årsaken er at de vil skyggelegge sin egen idiotiske politikk under pandemien?

Myndighetenes respons var kolossalt tåpelig: strenge nedstengninger og skolestengninger som ikke stanset virusets spredning, men som påførte enorme økonomiske og pedagogiske kostnader; sosial uenighet om maske- og vaksinetvang som ga liten eller ingen helsegevinst.

Overdødeligheten over hele den vestlige verden økte faktisk etter at mRNA-giften ble spredt, og Pfizer har senere innrømmet at de ikke ante om den såkalte vaksinen beskyttet mot smitte. Med andre ord: Det er ikke lenger å anse som en konspirasjonsteori å mene at de uprøvde vaksinene gjorde mer skade enn nytte, akkurat som det heller ikke var en konspirasjonsteori å mene at viruset oppsto i et laboratorium i Wuhan.

Men de ansvarlige politikerne ble ikke straffet i de kommende valgene, selv ikke de som åpenlyst brøt sine egne regler, som f.eks. Californias guvernør Gavin Newsom (D). Nå nevnes han seriøst som en mulig erstatter for Biden.

De hevdet alle at de fulgte «vitenskap» og «data», men på en eller annen måte kan ikke vitenskap og data støtte dem i ettertid, skriver Swaim.

Den triste realiteten er at folket ikke orker å bli minnet om det som skjedde for to-fire år siden. Barn ble anklaget for å ville drepe bestemor, familien ble splittet, det var reiseforbud for uvaksinerte, her i Norge sperret ordførere kommunene for besøkende.

For vanlige folk er hele covid-epoken i alle dens uttrykk – masketvang, sosial distansering, å holde seg innendørs hjemme, å ikke gå i parken fordi byens tjenestemenn hadde tatt ned basketballkurver og tennisnett – et vanvittig virvar som det er best å ikke huske, eller i det minste ikke diskutere. Hvorfor skulle noen ønske å huske dette?

At Black Lives Matter-mobben fikk gjøre akkurat som de ville, med full støtte fra Demokratene, gjør det hele bare mer skrekkelig. I Norge ble vi nektet å arrangere 17. mai-tog, men BLM fikk demonstrere, med en statssekretær fra regjeringen til stede.

«Defund the Police» og «ACAB» (all cops are bastards) var blant de mange idiotiske slagordene som ble slengt rundt for å rettferdiggjøre kaoset sommeren 2020. Heldigvis klarte mediene å si at det foregikk mostly peaceful, rett foran flammene.

Stillbilde CNN

Etter i månedsvis å ha insistert på at folk skulle gå med munnbind og holde 1,80 meters avstand til hverandre selv utendørs, erklærte mediekommentatorer og folkehelsemyndigheter plutselig at masseprotester i gatene var akseptable med den begrunnelsen at de fremmet et ideal som var mer betydningsfullt enn folkehelsen.

I 2020-21 hadde Trump all grunn til å klage over måten Demokratene hadde brukt pandemien til å rettferdiggjøre en oppmykning av valgreglene. Han kunne også, som alle andre, se at mediene bevisst ignorerte Bidens mentale og fysiske begrensninger.

At New York Post-nyheten om Hunters laptop ble blokkert av alle sosiale medier var alene nok til at valgresultatet ville ha blitt annerledes i 2020.

Etter debatten mot Trump, hvor Biden fremsto som fullstendig ute av kontroll, måtte selv såkalte liberale medier innse at dette går ikke lenger. Nå ser det ut som om Biden er under sterkt press fra sine egne om å trekke seg.

Hysteriet mot Trump som protesterte mot valgresultatet i 2020 er merkelig, siden Demokratene selv protesterte mot valgresultatet i 2000, 2004 og 2016. Om ikke valget i 2020 ble stjålet ved rent valgfusk, var Hunters laptop og en endeløs rekke løgner og falske anklager mot Trump nok til å gi Biden en urettmessig seier.

Hendelsene den 6. januar ble skapt av pandemi-periodens dårlige dømmekraft. Derfor kommer Republikanerne til å betale den samme prisen for det som Demokratene har betalt for nedstengninger, skolestengninger og tyranniske krav om munnbind og vaksinetvang: nesten ingen.

Amerikanerne vil helst glemme alt som skjedde disse årene. MAGA-folket er mer opptatt av alt som har skjedd etter at Biden tok over: Inflasjon, kriger i Ukraina og i Midtøsten, vidåpne grenser i sør, massiv økning i kriminalitet og katastrofen i Afghanistan.

Derfor vinner Donald Trump valget i november.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.