Biden har vært plaget av kritikk fra venstrefløyen og muslimer. De truer med ikke å stemme på ham. Men også internt blant Demokrater i Kongressen skaper krigen i Gaza splid, selv blant jøder.

Flere sentrale demokrater vil derfor boikotte talen Netanyahu skal holde i Kongressen 24. juli.

Senator Brian Schatz, som selv er jødisk og sitter i utenrikskomiteen i Senatet, er blant dem som ikke blir å finne i salen under Netanyahus tale.

Schatz mener den israelske statsministeren i stedet for å komme til USA burde fokusere på å forhandle fram en våpenhvile med Hamas og sikre løslatelse av gislene i Gaza.

– Få måneder før vårt eget valg kommer han i stedet til å holde en partisk tale, heter det i en uttalelse fra Schatz.

Netanyahus politiske retorikk vil ikke bringe fred i regionen, mener han.

Også flere andre ledende demokrater, blant dem senator Elizabeth Warren, har gjort det klart at de vil boikotte Netanyahus tale i Kongressen.

Det samme vil senator Bernie Sanders, som nå er uavhengig.

Flertallsleder i Senatet, Chuck Schumer, støttet i en tale regimeskifte i Israel for å få til en tostatsløsning. Samtidig demonstrerer Gaza-aktivister utenfor Schumers hus fordi han støtter våpen til Israel. Demokratene er helt åpne til venstre. Det finnes ingen sperre mot Hamas. Derfor lekker partiet til Republikanerne og Trump.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.