Da den norske statsministeren, Jonas Gahr Støre, gratulerte Ursula von der Leyen med gjenvalg som leder for EU-kommisjonen, viste han med all tydelighet at han ikke forstår hva demokrati egentlig betyr.

Støre skrev på X at «ditt lederskap er av avgjørende betydning for Europa», og at «Norge vil fortsette å være en nær og pålitelig partner for EU, med å støtte demokrati og å jobbe sammen til det beste for våre innbyggere».

 

Skjermdump fra X

For det første: Norges befolkning har to ganger sagt nei til EU, og motstanden i folket har siden bare økt.

For det andre: Gjenvalget av Ursula von der Leyen har veldig lite med demokrati å gjøre. I en enkel undersøkelse gjort på X var spørsmålet: Hvis du kunne stemme (for ny president i Europakommisjonen red.anm.), ville du da ha stemt på Ursula von der Leyen?

Av 9567 stemmer sier 97 prosent nei, mens kun 3 prosent sier ja.

Skjermdump fra X

Denne enkle undersøkelsen sier kanskje ikke så mye, men det er et faktum at Ursula von der Leyen er svært upopulær blant befolkningen i de fleste land.

Polske Ewa Zajaczkowska-Hernik gikk nettopp ut og sa sannheten fra talerstolen i Europaparlamentet, hvor hun ga von der Leyen skylden for det kostbare grønne skiftet som ikke har noen betydning for klimaet uansett, og ikke minst holdt hun EU-kommisjonens leder ansvarlig for hver voldtekt, hvert overfall, hver tragedie som er forårsaket av økningen i antallet illegale migranter.

Men dette ser ikke ut til å bety noe for godhetsposøren og globalisten Jonas Gahr Støre. Han jobber ufortrødent videre for sitt mål om å få Norge med i EU, koste hva det koste vil.

At det brukes spilleregler som ikke har noe med demokrati å gjøre, ser heller ikke ut til å bekymre den norske statsministeren.

I går ble det kjent at Støre og regjeringen ikke ønsker å følge opp et stortingsvedtak som har et solid flertall bak seg, fordi «det ikke passer».

Med en så dårlig forståelse av hva demokrati er, og hvordan det fungerer, er det ikke rart at Støre kan komme med slike uttalelser om Donald Trump som han gjør.

Det er heller ikke rart at han kun omgir seg med statsråder som er lojale mot ham, og ikke ansetter dem som faktisk er best egnet til jobben.

Som et lands statsminister burde det være en selvfølge at man også stiller opp på intervjuer og besvarer forespørsler fra media. Man kansellerer ikke dem man er uenige med.

Jonas Gahr Støre har en jobb å gjøre, ikke bare med å redde Arbeiderpartiet fra seg selv, men med å skaffe seg en grunnleggende forståelse av hva det vil si å leve i et demokrati.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.