Sommer-OL i Paris nærmer seg med stormskritt. Den franske hovedstaden vil i de kommende ukene preges av et massivt oppbud av politi, soldater og droner, pluss overvåkning med kunstig intelligens, for å håndtere det meget høye nivået av terrortrusler.

15.000 soldater settes inn under OL: «Den største militærleiren i Paris siden 2. verdenskrig»

Kunstig intelligens overvåker publikum, i Danmark og Frankrike

26. juli skal den olympiske ilden tennes under en åpningsseremoni på elva Seinen, som renner gjennom byen.

Noen av verdens beste atleter skal snart svømme i den parisiske elva. Det er i hvert fall planen til OL-arrangørene.

Vannkvaliteten i Seinen skaper imidlertid problemer. Det er flere ganger blitt reist tvil om det er trygt å hoppe i det skitne vannet.

Paris: Vannet i Seinen kan være helsefarlig under OL

Lena Chèrie kommer joggende og skal krysse over en av broene i Paris. «Når jeg ser den fargen, så vil jeg ikke bade. Men kanskje om noen dager, noen måneder, kanskje. Det hadde ikke vært så verst», forteller hun til norsk TV2.

Turistbåter og lektere brøyter seg fram i det ulekre og grå-brune vannet. «Jeg kommer ikke til Paris for å bade i Seinen», bekrefter den besøkende Dominique Espitalier Noel.

Organisasjonen Surfrider ønsker at Seinen skal bli badevennlig. Siden september har de målt vannkvaliteten ved Alexandre III-broen 17 ganger. I tillegg har organisasjonen også målt vannet ved Pont de l` Alma, nesten en kilometer unna.

Tretten av gangene var ikke prøvene i tråd med EU-direktivet for badevann. Nå hevder derimot Paris kommune og regionen Ile-de-France at det er greit å bruke Seinen til flere av svømmeøvelsene.

TV2 skriver at det er brukt nesten 16 milliarder kroner på å rense opp i Seinen. Elva har vært forurenset av skyllevann og kloakk i årevis.

Sosialistpartiets ordfører i Paris, Anne Hidalgo, er lei av all kritikken mot prosjektet. Hun har lovet å bade i Seinen selv, men utsatte dette på grunn av sommerens nyvalg i Frankrike.

Også president Emmanuel Macron har lovet å trekke i badebukse.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.