Eirik Løkke, rådgiver i Civita, har liten og ingen sympati for Donald Trump, og mener han ikke gjør annet enn å lyve.

På den andre dagen av sitt landsmøte i 2024 satte republikanerne søkelyset på innvandring og kriminalitet. Washington Post var først ute med å omtale dette i en negativ setting, og beskylder republikanerne for «å bruke tvilsomme eller misvisende statistikker».

– Disse temaene er de viktigste for Trump-valgkampen. Da snakker de mye om det, sier Eirik Løkke, rådgiver i Civita til ABC Nyheter.

Ted Cruz, senator fra Texas, hevdet at «11,5 millioner ulovlige innvandrere har kommet inn i USA under Biden-regimet, og at demokratene ønsket seg stemmene til disse mer enn de ønsket å beskytte landets barn».

Massemedia og såkalte eksperter tilbakeviser at ulovlige innvandrere stemmer i USA, og viser til en lov vedtatt i 1996 som sier at de som ikke er statsborgere som stemmer, kan få en bot eller fengselsstraff på opptil ett år, eller begge deler.

Dette bruker Civita-rådgiveren for hva det er verdt.

– Retorikken bidrar til å gjøre sannheten mindre viktig, og samfunnet mer polarisert, sier Løkke, og avslutter:

– Sannheten er ikke det viktigste for det republikanske partiet. Trump dominerer og han kan knapt åpne munnen uten å lyve. Denne tilnærmingen preger også resten av partiet.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.