Pakistans regjering vil forby den fengslede tidligere statsminister Imran Khans parti Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) på grunn av «statsfiendtlig virksomhet», sier Pakistans informasjonsminister Attaullah Tarar. Han hevdet at PTI svekker landets suverenitet og skader dets integritet internasjonalt:

– Kan ikke eksistere side om side

– Regeringen har besluttet at den vil reise sak for å forby PTI. Pakistan og PTI kan ikke eksistere side om side.

Shehbaz Sharif-regjeringens utspill kommer efterat Pakistans høyesterett erklærte PTI berettiget til reserverte plasser i de nasjonale provinsforsamlingene. Efter høyesteretts kjennelse er PTI det største parti i nasjonalforsamlingen med 109 seter. 

Ledere på tvers av partigrensene fordømmer regjeringens ønske om å forby Imran Khans PTI. Også Pakistan People’s Party som er alliert med regjeringspartiet Pakistan Muslim League, tar avstand fra det potensielle forbudet og hevder at de ikke ble konsultert i forbindelse med beslutningen.

Ett år i fengsel

Khan har sittet fengslet i nesten ett år på anklager han mener er fabrikkert for å hindre ham i å vende tilbake til makten.

USA bak fjerningen av Imran Khan

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.