Foto: Terje Pedersen / NTB

Organisasjonsutvalget i FrP har vedtatt å ekskludere Christian Tybring-Gjedde fra partiet.

Partiet skriver i en melding at utkastelsen er knyttet til Tybring-Gjeddes uttalelser om partiet og partikollegaer i forbindelse med nominasjonsprosessen i Oslo FrP.

– Dette er ikke første gangen vi behandler uttalelser fra Tybring-Gjedde. Det er Oslo FrP som har bedt om vurderingen. Han har gjentatte ganger, også etter formell advarsel fra organisasjonsutvalget i 2021, ikke respektert demokratiske prosesser og partivedtak. Det er derfor slått fast at vi ikke har tillit til at han skal representere Fremskrittspartiet, sier leder Anni Skogman i organisasjonsutvalget.

Tybring-Gjedde mottok i oktober 2021 en advarsel fra partiets organisasjonsutvalg etter å ha tilbudt en kvinne med hijab en tusenlapp hvis hun tok den av. Organisasjonsutvalget mente blant annet at han da hadde handlet på en måte som bidro til å skade partiets eller partimedlemmers omdømme.

Partiet mener at Tybring-Gjedde, selv etter denne advarselen, gjentatte ganger har brutt partiets retningslinjer.

– Etter en helhetsvurdering har vi derfor nå valgt å si at nok er nok. Udokumenterte påstander om «partipolitisk korrupsjon» er fullstendig uakseptable, slår Skogman fast.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.