Claudia Sheinbaum vant valget i Mexico og blir historisk som landets første kvinnelige president. Opposisjonens kandidat har erkjent nederlaget.
Det endelige resultatet fra valget er ikke klart, men ifølge landets nasjonale valginstitutt har Sheinbaum sikret seg mellom 58,3 og 60,7 prosent av stemmene.
Opposisjonens fremste kandidat Xochitl Galvez har ifølge instituttet fått mellom 26,6 og 28,6 prosent av stemmene.
Ifølge Sheinbaum har Galvez ringt og gratulert henne med seieren.
– Jeg blir Mexicos første kvinnelige president, sier en smilende Sheinbaum i sin første kommentar til kunngjøringen fra valginstituttet.
– Vi har demonstrert at Mexico er et demokratisk land som avholder fredelige valg, sier hun.
61-åringen har tidligere vært ordfører i Mexico ny og skylder mye av sin popularitet til avtroppende president Andres Manuel Lopez Obrador.
Venstrepopulisten Lopez Obrador har ifølge meningsmålinger hatt støtte fra rundt 60 prosent av landets 99 millioner stemmeberettigede, men kunne ikke stille til gjenvalg da grunnloven bare tillater én presidentperiode på seks år.
Sheinbaum er barnebarn av jødiske innvandrere fra Bulgaria og Litauen. Hun er en anerkjent akademiker og har skrevet over 100 artikler og to bøker om energi, miljø og bærekraftig utvikling.
61-åringen er forsiktig og reservert og har unnlatt å tone flagg i kontroversielle spørsmål som abort.
Som kvinnelig president i et land med rotfestet machokultur knyttes det store forventninger til henne og utfordringene blir mange.
Selv om mexicanske kvinner de siste årene har fått økende innflytelse i både politikk og næringsliv, er vold i hjemmet utbredt. Rundt ti kvinner blir drept hver eneste dag, men politiet og rettsvesenet unnlater ofte å følge opp.
Økonomisk ulikhet påvirker også kvinner sterkt, spesielt i de fattigste delene av samfunnet.
Kvinner er ikke alene om å bli rammet av dem omfattende voldskulturen som preger Mexico. Over 450.000 mennesker er drept og titusenvis er savnet siden 2006, og rivaliserende narkotikabander har stor makt og korrupsjon er utbredt.
Selv om Mexico er Latin-Amerikas nest største økonomi, lever fortsatt mer enn en tredel av innbyggerne ifølge offisielle tall under fattigdomsgrensa, trolig flere.
Da Lopez Obrador kom til makten in 2018, lovet han å øke velferdsytelsene og redusere fattigdommen for å stoppe vold, under slagordet abrazos no balazos (klemmer, ikke kuler).
Håpet er at utdanning vil bidra til å redusere kriminaliteten og at bedre integrasjon vil hindre rekrutteringen til kriminelle bander.
Sheinbaum har lovet å fortsette denne strategien, som er sterkt omdiskutert.
Som president må Sheinbaum også takle Mexicos ofte komplekse forhold til nabolandet i nord, USA. Det forholdet blir ikke enklere dersom Donald Trump på nytt inntar Det hvite hus til høsten.
Han varsler styrket kamp mot ulovlig innvandring og anklager migranter fra Mexico og andre latinamerikanske land for å stå bak mesteparten av kriminaliteten i USA.
At Trump ikke har statistikken på sin side, spiller mindre rolle. Budskapet går rett hjem blant mange amerikanske velgere.