Politiet har tatt ut siktelse for drap mot en litauisk kvinne i 20-årene og en gutt i slutten av tenårene som i mars ble funnet skyldige i ran og grovt tyveri. Fra før er en 22-åring siktet.

Siktelsen kommer snaue fem måneder etter at en 18-åring døde av en overdose i en leilighet i Bergen sentrum. Dødsfallet ble først etterforsket som en selvforskyldt overdose.

To dager før 18-åringen døde, tok en trio bestående av den litauiske kvinnen, den mindreårige, som har nordisk navn, og en 27-årig muskelmann fra Estland seg inn i leiligheten til en 21-åring i Bergen og ranet og mishandlet ham for å kreve inn narkogjeld.

Kvinnen fungerte som lokkedue for å få åpnet døren inn til leiligheten.

Document omtalte saken i mars da de to eldste ble dømt til ett års fengsel hver. Den yngste ble også funnet skyldig, men har foreløpig ikke fått utmålt straff.

Filmet og la ut på nett

Tidligere samme natt som 18-åringen døde, oppsøkte den mindreårige torpedoen og den litauiske kvinnen på nytt 21-åringen de ranet knappe to døgn tidligere. Målet var å finne mer de kunne stjele fra ham.

Det viste seg så at de to ifølge politiet også var til stede da 18-åringen døde noen timer senere, sammen med en 22-åring med ukjent landbakgrunn.

Alle tre ble straks siktet for å ha delt et opptak av den livløse 18-åringen på Instagram. To av de er også siktet for å ha forlatt ham i hjelpeløs tilstand.

I april tok saken en ny vending. Etterforskningen viste at 18-åringen sannsynligvis ble tatt av dage ved hjelp av narkotiske stoffer. En ikke ukjent teknikk fra narkogjeld-innkrevere i utlandet som vil statuere et eksempel.

Tiltalt for flere forhold

22-åringen fikk endret status til drapssiktet og ble fengslet på nytt samme dag som han skulle slippes fra varetekt etter et ran tidligere i år. I tillegg til ranssaken har han tidligere vært innblandet i en sak om seksuell omgang med mindreårige og er tiltalt for trusler om å dope ned og drepe den ene mindreåriges venninne.

Før pinsehelgen ble også den litauiske kvinnen og den mindreårige gutten drapssiktet i samme sak. Der står saken i dag.

Litauisk kvinne var lokkedue for torpedoer

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.